18 EKİM'DE YOKSULLUK, YOLSUZLUK, ZAMLAR VE HAK KAYIPLARINA KARŞI AKP'YE DUR DİYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından düzenlenen ve başta Ankara Tabip Odası, DİSK, Türk İş şubeleri olmak üzere tüm emek ve demokrasi güçlerince desteklenen " Zamlara, Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Hak Gasplarına Son Vermek İçin AKP’yi Durduralım!" başlıklı miting 18 Ekim Cumartesi günü Kolej'de gerçekleştirilecektir.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından düzenlenen ve başta Ankara Tabip Odası, DİSK, Türk İş şubeleri olmak üzere tüm emek ve demokrasi güçlerince desteklenen " Zamlara, Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Hak Gasplarına Son Vermek İçin AKP‘yi Durduralım!" başlıklı miting 18 Ekim Cumartesi günü Kolej‘de gerçekleştirilecektir.

Miting,18 Ekim Cumartesi günü saat:12.00‘de Toros Sokak‘ta toplanılacak ve buradan Kolej Kavşağına yapılacak yürüyüş ile gerçekleştirilecektir.  

Mitinge TMMOB İKK, Kesk Ankara Şubeler Platformu, Türk İş Şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası‘nın yanı sıra; Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci 78‘liler Federasyonu, Halkevi, CHP, DTP, DSP, EMEP, ÖDP, SDP,SHP ve TKP Ankara İl Örgütleri katılacaktır.

Miting Bildirisi:

Zamlara, Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Hak Gasplarına 
Son Vermek İçin AKP‘yi Durduralım!

Ankara‘da 400 bin ‘yardıma muhtaç‘ insan yaşıyor. Bu utanç tablosu Melih Gökçek tarafından ‘gurur tablosu‘ olarak sunuluyor. 

AKP iktidarı, uyguladığı İMF-TÜSİAD programı ile sosyal devleti yok ederek, kamu hizmetlerini paralı hale getirerek, elektriğe, doğalgaza... zamlarla halkı yoksuluğa mahkum ediyor. Güvencesizleştirilen ve geleceksizleştirilen insanlar iktidarın ‘yardımına‘ muhtaç hale getiriliyor. Yoksullara cemaat ve tarikatların yolu gösteriliyor.  AKP‘nin yarattığı bu toplum ‘piyasa toplumu, sadaka toplumu‘dur. 

Bu toplumda bir yanda kendilerine ait özel bir yaşam alanı kurarak yaşayan zenginler; diğer yanda da şehirlerin kenarlarında yaşayan dışlanan yoksul kesimler bulunmaktadır. AKP, cemaatlerle, yaptığı yardımlarla, yoksulların yaşadıkları bu sefalete karşı çıkma potansiyelini kontrol altına alırken aynı zamanda muhafazakar/gerici düşünceleri de yaygınlaştırmaktadır. 

AKP, ülkenin ve emekçi halkın tüm birikimlerini özelleştirme uygulamaları ile sermayeye peşkeş çekmektedir. Sınırsız bir sömürüyü her alanda hayata geçirmektedir. Kendi etrafında yeni bir zenginler sınıfı yaratırken, yolsuzlukları ve hukuksuzlukları da bir bir ortaya dökülmektedir. 

‘Yüzyılın iyilik hareketinin‘, din ve vicdan sömürüsüne dayanan ‘yüzyılın soygun hareketi‘ olduğu ortaya çıkmıştır. Şaban Dişli‘nin yaptığı yolsuzluk, Dengir Mir Mehmet Fırat‘ın hayali ihracatları da ortadadır. Biz ‘akız, pakız‘ diyenlerin, beyaz örtünün altına gizlemeye çalıştıkları tüm kirlilikleri ortaya dökülmektedir. 

AKP tüm bunlarla birlikte, kendi renginden bir ülke yaratmaya, kendisinden olmayan herkesi baskı altına almaya çalışmaktadır. 

Küresel emperyalizmin efendilerinin paralarına para katacağı bu sömürü düzeninin sürdürücüsü, AKP‘yi durdurmak için şimdi ellerimizi birleştirerek, omuz omuza mücadele ediyoruz. Yaşadığımız yoksulluğun ve sefaletin son bulması, haklarımızın gasp edilmesinin durdurulması, herkesin barış içinde insanca yaşadığı, bağımsız, demokratik ve özgür bir Türkiye‘nin kurulması ancak bizlerin birlikte ve karalılıkla mücadelesine bağlıdır. 

Tüm emekçileri ve halkımızı, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz! 

Çeteleri, mafyası ve kontgerillası ile, cemaat ve tarikatları ile, yolsuzlukları ve hırsızlıkları ile, çürümüş ve geleceğimizi karartan bu düzen değişmelidir.