"19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar Ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" Üzerine TMMOB Örgütlülüğüne

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" üzerine TMMOB Örgütlülüğüne yönelik olarak 10 Eylül 2012 tarihinde bir mesaj yayımladı.

"19 EYLÜL TMMOB MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜ" ÜZERİNE TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE

Sevgili Arkadaşlar,

19 Eylül 1979 TMMOB tarihi açısından önemli bir gündür. O gün TMMOB'nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Bilindiği üzere, 19 Eylül'ün anlamı ve önemi doğrultusunda; TMMOB 41. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan karar çerçevesinde 19 Eylül "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak ilan edildi.

TMMOB örgütlülüğü her yıl 19 Eylül'de "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" etkinlikleri ve kutlamaları gerçekleştiriyor, gerçekleştirecek.

Sevgili Arkadaşlar,

Bu yılki kutlamamızda Yönetim Kurulumuzun aldığı karar gereği "Mesleğimize, Halkımıza, Ülkemize Sahip Çıkıyoruz" başlığını kullanacağız.

19 Eylül 2012 Çarşamba günü "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" tüm İKK'lar aracılığı ile örgütlü üyelerimizin katılımıyla kitlesel basın açıklamaları yapılarak kutlanacak. Ayrıca bu etkinliğimize destek verilmesi konusunda İKK'lar tarafından yereldeki tüm emek ve demokrasi güçlerine çağrı yapılacak.

Şimdi hepimize düşen görev 19 Eylül'de TMMOB'nin örgütlü gücünü herkese göstermektir. Oda Yönetim Kurullarımızın, İKK'larımıza bu konuda gerekli desteği vereceğine çok inanıyoruz. Tüm Oda Yönetim Kurullarının hem "19 Eylül 1979'un anlamını", hem de "19 Eylül 2012 itibarı ile mesleğimize, halkımıza ve ülkemize sahip çıkmanın anlamını" ifade eden açıklamalarını bu etkinliğimize kadar yapacaklarını da biliyoruz

TMMOB 19 Eylül'de ülkemizin her yerinde "Bugün hepimiz TMMOB'liyiz" diyen emek ve demokrasi güçleri ile birlikte sokakta olacak.

Selam olsun Teoman Öztürk'e ve arkadaşlarına.
Selam olsun dönemin TMMOB yöneticilerine, kadrolarına, örgütlü üyelerine.
Selam olsun TMMOB'nin bugününü yaratanlarına.
Selam olsun bugün de TMMOB'nin onurlu yürüyüşünü, dik duruşunu sürdürenlere, sürdürmeye niyeti olanlara.

Hepimize kolay gelsin.

 

 

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı