44. Dönem Oda Yönetim Kurulunun Oda Delegelerine Mesajı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

44. Dönem Oda Yönetim Kurulu, Oda Delegelerine bir teşekkür mesajı yayımladı.

Sayın Delegemiz;

Odamızın 44. Olağan Genel Kurulu siz delegemizin katkı ve katılımları ile 28 Nisan 2012 tarihinde Ankara`da Kocatepe Kültür Merkezinde, Seçimleri ise Oda Merkezinde 29 Nisan 2012 tarihinde tamamlanmıştır.

Genel Kurulumuz 854 delegeden 729 delegemizin ve 125 konuğun katılımıyla; Seçimlerimiz ise 729 delegemizin katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, katılım oranımız % 85,36 olmuştur.

Bilindiği gibi, Şube ve Oda Genel Kurullarımız her dönem demokrasi platformları olmuş ve olmaya devam etmektedir. Üyelerimizin görüşlerinin, önerilerinin ve eleştirilerinin ifade edildiği Şube Genel Kurullarımızda oluşturulan kararlar ile Oda delegelerimizin kişisel düzlemdeki bütün görüş, öneri ve değerlendirmelerini özgürce dile getirildiği Oda Genel Kurulumuz birlikte üretme, karar alma ve yönetme perspektifimizin örneklendiği en üst organımız olarak tam bir demokrasi atmosferinde gerçekleştirilmiştir.

Mesleki Demokratik Kitle örgütü olarak tanımladığımız ve gücünü yalnızca örgütlü üyelerinden alan Odamız; yine örgütlü üyelerinin emek, katkı ve katılımı ile kollektif bir iradenin oluşturulmasıyla tüm örgütün ortaklaşarak 1996 yılında oluşturduğu Oda Çalışma İlkeleri ışığında örgütlülüğünü daha da ileriye taşımıştır.

Örgütlülüğümüzün en üst iradesi olan Genel Kurulumuzun üstünde bir iradenin olamayacağına yönelik düşüncemizle yeni dönemde görev verilen 44. Oda Yönetim Kurulu olarak demokratik merkeziyetçi işleyişimizi tüm süreçleri ile işleterek çalışmalarımızı yürüteceğimizi ve bu çalışmalarda üyelerimizin, delegelerimizin, tüm İl/İlçe ve Şube yöneticilerimizin katkı ve katılımının tam olacağına olan inancımızla öncelikle siz delege meslektaşlarımıza Genel Kurulumuza katılımınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Oda Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulumuza katılımı ve yaşanan demokrasi ortamını önemsemekte, Oda ve Şube çalışmaları için önemli bir dinamik olarak değerlendirmektedir.

Oda Yönetim Kurulu olarak, Genel Kurul kararları, Genel Kurul Sonuç Bildirisi ve Genel Kurulda yapılan tartışmalardan çıkardığımız görevlerle birlikte kollektif bir biçimde Şube yöneticilerimizle oluşturacağımız çalışma programını 44. Çalışma Döneminde titizlikle uygulama kararlılığında olup, öncelikle siz delegelerimizin bu çalışmalardaki takipçiliği bizleri daha da motive edecektir.

Siz delege arkadaşlarımız, bildiğiniz gibi Şubelerinizde her 100 üyemizi temsil etmektesiniz. Bu nedenle organlarda yer alan arkadaşlarımız kadar sizlerin de Oda - Şube çalışmalarına katkı ve katılımınız Odamız için en önemli ihtiyaçların başında gelmektedir.

Siyasi iktidarın her alanı sermayenin ihtiyaçları kapsamında kuralsız bir biçimde yeniden düzenlemesi, ülke kaynaklarının emperyalist tekellere engelsiz en az maliyetle sunulması, mühendislik alanlarının taşeronlaştırılması, bilimi değil gericiliği, bilgisizliği ve cehaleti örgütlemesi karşısında biz Oda kurullarında yer alan örgütlü üye, delege ve yöneticilere büyük görevler yüklemektedir.

Karanlığa inat aydınlığı, cehalete inat bilimi, emperyalist sömürü ağına inat emeği, ranta inat hakça bölüşümü, baskılara inat özgürlüğü, düşmanlıklara inat halkların kardeşliğini, kuralsızlığa inat meslek alanlarımızda kamusal denetim ve özerk yönetimi, YÖK`e inat özerk demokratik üniversiteyi, sendikasızlaştırma ve örgütsüzlüğe inat örgütlülüğü savunmak halkımıza olan en temel borcumuzdur.

Bilinmelidir ki Odamızın yürüttüğü ve yürüteceği tüm çalışmaların başarılı olabilmesi siz delege, yönetici ve örgütlü üyesine bağlıdır. Mesleki Demokratik Kitle Örgütü olma ve Demokratik Merkeziyetçi anlayışımızı aşağıdan yukarıya karar alma süreçlerini demokratik, katılımcı bir şekilde işleterek uygulamak, meslek ve uzmanlık alanlarımızı korumak ve geliştirmek, meslek alanlarımıza, ülkemiz sanayisi ve hizmet alanlarımıza yönelik saldırılara karşı mücadele etmek, üyelerimizle ortak çalışma ve dayanışma içinde olmak, teknik hizmetlerimizi, Oda yayınlarımızı, komisyonlarımızı, işyerlerindeki örgütlülüğümüzü geliştirmek gibi görevlerimizi kollektif bir anlayışla ve işbölümü içinde gerçekleştirmek yönünde katkılarınızın sürekliliğini diliyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

 

TMMOB
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
44. DÖNEM YÖNETİM KURULU
1. Ali Ekber ÇAKAR (Başkan)   8. Bedri TEKİN (Y.Üye)
2. Yunus YENER (Başkan Vekili)   9. Harun ERPOLAT (Y.Üye)
3. Ercüment Şahin ÇERVATOĞLU (Oda Sekreteri)   10. Çağdaş AKAR (Y.Üye)
4. Tahsin AKBABA (Oda Saymanı)   11. Barış LEVENT (Y.Üye)
5. Osman TEZGİDEN (Üye)   12. Şayende YILMAZ (Y.Üye)
6. Bünyamin AYDIN (Üye)   13. Serap Özpolat ÇETE (Y.Üye)
7. Selçuk SOYLU (Üye)   14. Banu AKIN (Y.Üye)