ANTALYA ŞUBE GELENEKSEL GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Antalya Şube geleneksel gecesi 26 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Geceye Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, şube yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem şube başkanları ve çok sayıda üye ile davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, geleneksel olarak düzenledikleri gecelerin kendileri için önemine vurgu yaparak, "Odamızın 69. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu sene çok önemli bir yıl. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü. Büyük Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutluyorum" dedi. 

Atmaca, "Konuşmamın başında, 6 Şubat deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımızı bir kere daha anmak istiyorum. Dünyanın hiçbir coğrafyasında böyle bir felaketin tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Bizler mühendislik mesleğinin önemini her zaman ifade etmeye çalıştık. Bilimin, uzmanlığın, liyakatin önemini görmezden gelenlere, mühendisliğin önemini bir kez daha göstermiş oldu bu deprem. Oysa ki meslek odaları, bilim insanları ve alanında uzman, liyakat sahibi kişilerin uyarıları dikkate alınsaydı, deprem, sel, orman yangını ve birçok afette yaşadığımız sorunlar baştan engellenebilir, kayıplar azaltılabilirdi" diye konuştu.

Başkan Atmaca, denetimlerin kamusal alanda kalmasını önemsediklerinin altını çizerek, “Muratpaşa ve Manavgat ilçelerinde güvenli asansör oranı yüzde 99'u aşmış durumda, diğer denetim yaptığımız bölgelerde de oranlar gitgide yükselmektedir" dedi. Başkan Atmaca'nın ardından konuşan Yunus Yener ise “69. yılına giren odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 122 bini geçmiştir. Türkiye genelinde 18 şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 4 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 800'e yakın çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. Eğitim programlarının üyelerimizin tüm uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarını da sürekli yapıyoruz" şeklinde konuştu.

TMMOB'un başlatmış olduğu 'Boşuna mı okuduk!' kampanyası hakkında da bilgi veren Oda Başkanı Yener, “Odalarımız ve İKK'lerle birlikte bir kampanya başlattık. Meslektaşlarımızın düşük ücret, işsizlik, yoksulluk gibi acil sorunları, mühendis asgari ücreti tespiti, özlük haklarımızın verilmesi, mesleki denetim yetkilerimizin tanınması ve meslektaş adaylarımızın sorunları dahil tüm sorunlarımıza yönelik bu kampanya, 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde tüm yurtta yapılan, Cumhuriyetin 100. Yılında Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Büyütüyoruz! başlıklı ortak açıklamalarla başladı. 'Boşuna mı Okuduk!' sözü kampanyanın odağında yer almaktadır. Eylül ve ekim aylarında bu söze gerekçe oluşturan tüm gerçekleri ülkemizin her köşesinde seslendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarını ardından gecenin düzenlenmesine ve şube çalışmalarına katkı sunan destekçi firmalara, meslekte 50, 40 ve 25 yılını kutlayan üyelere plaketleri takdim edildi.


Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener'in gecede yaptığı konuşmanın metni:

"Sizleri Oda Yönetim Kurulu ve kendi adıma saygı, sevgi ve dostlukla selamlıyorum.

69. yılına giren Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 122 bini geçmiştir. Türkiye genelinde 18 Şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 4 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 800’e yakın çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. Eğitim programlarının üyelerimizin tüm uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarını da sürekli olarak yapıyoruz.

Odamız, kamusal sorumlulukla yürüttüğümüz mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaşmış; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB’nin en büyük Odası haline gelmiştir. Ulaştığımız Oda yapısı ve mesleki hizmet düzeyinden dolayı bütün emeği geçenler olarak gurur duyabiliriz.

Değerli Meslektaşlarım,

TMMOB’ye bağlı Odalarımız mesleki gereklilikleri yerine getirmek, meslek onurunu ve itibarını korumakla sorumludur ve bu hususlar yasamız ile de verilmiş görevlerdir. Fakat ne yazık ki meslek etkinlik alanları, Oda-Üye ilişkisi, mesleki denetim ve kamu tüzel kişiliği yapımız sürekli olarak saldırı altındadır. Odalarımız ve TMMOB, Anayasa ve kuruluş yasamıza aykırı olarak, kamusal mesleki sürecin dışına itilmeye çalışılmaktadır. Saldırı hem kurumlarımıza hem de mesleğe, uzmanlığa ve kamusal denetimedir.

Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, düşük ücretlerin, mesleğimizin itibarsızlaştırılması ve değersizleştirilmesinin, geçim güçlüğü içindeki emeklilik koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınması ve geleceksizliğin, işsizlik ve yoksullaşmanın olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıyayız.

Bu nedenle özlük hakları ve ekonomik taleplerimizi içeren ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik, içeriği Birliğimizce hazırlanan kanun teklifleri Meclisin önceki döneminde farklı milletvekillerince kanun teklifi olarak sunulmuş, ancak iktidar partisinin taleplerimizi duymazdan gelmesi üzerine üst birliğimiz TMMOB, Odalarımız ve İKK’lerle birlikte bir kampanya başlattı.

Meslektaşlarımızın düşük ücret, işsizlik, yoksulluk gibi acil sorunları, mühendis asgari ücreti tespiti, özlük haklarımızın verilmesi-geliştirilmesi, mesleki denetim yetkilerimizin tanınması ve meslektaş adaylarımızın sorunları dahil tüm sorunlarımıza yönelik bu kampanya, 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde tüm yurtta yapılan, Cumhuriyetin 100. Yılında Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Büyütüyoruz! başlıklı ortak açıklamalarla başladı.

Boşuna mı Okuduk!” sözü kampanyanın odağında yer almaktadır. Eylül ve Ekim aylarında bu söze gerekçe oluşturan tüm gerçekleri ülkemizin her köşesinde seslendirecek, Cumhuriyetin 100. ve TMMOB’nin 69. kuruluş yıldönümünde, 18-22 Ekim Mühendislik ve Mimarlık Haftasında, kitlesel eylemlerimiz ile TMMOB ve Odalarımızın ülkemiz, halkımız ve mesleğimiz için ne kadar önemli olduğunun altını güçlü bir şekilde çizecek ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılını bağımsızlık, emek, bilim, demokrasi, laiklik ve kamuculuk temelinde kurma iradesini ortaya koyacağız.

Bu arada, TMMOB’nin düzenleyeceği Cumhuriyetin 100. Yılında Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ve TMMOB ana temalı sempozyumun 7 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da yapılacağını; bir diğer önemli etkinliğin de Odamız tarafından, TMMOB Sanayi Kongresi kapsamında 28 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da düzenleyeceği, Sanayi Kongresine Giderken/Kamuculuk Yeniden etkinliği olacağını belirtmek istiyorum.  

Tüm meslektaşlarımızı kampanya ve bu etkinliklere aktif şekilde katılmaya, ortak sesimize ses, gücümüze güç katmaya, Cumhuriyetin 100. Yılında Haklarımız ve Geleceğimiz İçin planlama, sanayileşme, kalkınma, hakça paylaşma kamucu politikaları temelinde; kamusal yarar, kamusal hizmet, kamusal denetim, tam istihdam, güvenceli çalışma ve insanca yaşam mücadelemizi büyütmeye çağırıyorum. 

Geleceğimizi elde etmek için demokratik, laik, bilimin-aydınlanmanın, planlama-sanayileşme-kalkınma-istihdam-toplumsal refah bütünlüğünün, kamu/toplum yararının, ülkede-bölgede-dünyada barış politikasının esas alındığı bir Türkiye özlemimiz ve bu yöndeki mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmeye kararlı olduğumuzu, Oda Yönetim Kurulumuz adına belirtmek istiyorum.

Sayın Meslektaşlarım,

Aranızda yaşam güçlükleri içinde işinden, ailesinden zaman ayırarak Odamızı bugüne taşıyanlar ve meslekte geçirdikleri uzun yıllara atfen plaket/onurluk alacaklar var. Bütün büyüklerimizi ve meslektaşlarımızı emeklerinden dolayı yürekten kutluyor, alkışlıyorum.

Bu anlamlı tören dolayısıyla daha güçlü bir Oda, daha güçlü bir TMMOB ve üreten, sanayileşen, hakça bölüşen, barış, huzur, refah içindeki bir Türkiye yürüyüşümüzde hepimize başarılar diliyor, saygılar, sevgiler sunuyorum."