BARIŞA EVET!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

1 Eylül Dünya Barış Günü, başta İstanbul, Ankara ve Adana olmak üzere ülkenin dört bir yanında "Barış ve Birarada Yaşam" talebiyle kutlandı. Ankara'da yapılan etkinliklere Oda Merkez ve Şube Yönetici ve üyeleri yoğun bir şekilde katıldı.

Ankara:

1 Eylül Dünya Barış Günü eylem ve etkinlikleri için biraraya gelen Ankara Demokrasi Güçleri bugün saat: 11:30‘da İHD Ankara Şube‘de basın toplantısı düzenledi. Kurumlar adına basın açıklamasını Selma Gürkan yaptı. Açıklamada, Halkların barış ve demokratik çözüm talebinin göz ardı edilemez hale geldiği belirtilirken, diyalog sürecinin geliştirilmesi halinde çözüm koşullarının oluşturulacağı ifade edildi.
 
Yıllardır süren inkar ve imha politikalarının halkta onarılmaz yaralar ve derin acılar bıraktığına dikkat çekilirken, "kan ve gözyaşıyla devam eden sürecin sona ermesi için biz emek ve demokrasi güçlerine önemli görevler düşmektedir ve bu ertelenemez bir şekilde önümüzde durmaktadır" denildi.

Selma Gürkan konuşmasının devamında, "…sorununun muhataplarıyla diyalog sürecinin geliştirilmesi beraberinde çözüm koşullarını da oluşturacaktır. Halkların barış ve demokratik çözüm talebi göz ardı edilemez. Bu talep daha fazla karşılıksız bırakılamaz. Gelinen süreçte bu çok daha net bir biçimde açığa çıkmıştır. Evlatlarımız ölmesin diyen anaların çığlığına kulak verilmeli, kadınların kararlı tutumu karşılık bulmalıdır. Emperyalistlerin savaş politikalarına karşı barış ve kardteşlik sesimizi Diyarbakır ve İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında daha da güçlü haykıracağız Taa ki barış ve kardeşlik düşlerimizi gerçekleştirene dek" dedi. 
 
Öğle saatlerinde basın toplantısı gerçekleşen demokrasi güçleri akşam saat: 18:30‘da İnsan Hakları Anıtı önünde toplanarak Sakarya Caddesine gelen yürüyüşçülere Selma Gürkan bir konuşma yaptı. Sonrasında müzik eşliğinde halaylar çekildi. Eylem Ankara Kadın Platformu üyesi kadınların saat: 19:35‘de İnsan Hakları Anıtı önüne başlattığı yürüyüşle son buldu.

İstanbul:

1 Eylül Dünya Barış Günü, Barış ve Demokratik Çözüm Platformu öncülüğünde İstanbul'da da coşkuyla kutlandı. Sağanak yağmura rağmen bir araya gelen on bin kişi hep bir ağızdan barış taleplerini haykırdılar.

Miting, 12.00'de Tepe Natilius önünde başladı. Kitlenin saat 15.00‘de Kadıköy İskele Meydanı'na girmesiyle program başladı. Saygı duruşunun ardından,  Barış ve Demokratik Çözüm Platformu ortak açıklaması, KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem başkanı Hatun İldemir tarafından gerçekleşti. İldemir konuşmasında, hükümet tarafından yapılan açılım tartışmalarından söz ederek, "Kürt sorunu Türkiye‘nin sorunudur" dedi. Yapılan konuşmaların ardından miting son buldu.

Adana:

1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle bir araya gelen demokratik kitle örgütleri saat 12.30‘da 5 Ocak Meydanı‘nda bir araya gelerek İnönü Parkı‘na kadar barış zinciri oluşturdu.

Her dilde Barış yazanlı dövizlerle yapılan yürüyüş boyunca barış talebi yüksek sesle dile getirildi.

İnönü Parkı‘nda kurumlar adına açıklama yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, "Türkiye‘nin barış arayışı yanlış politikalarla boşa çıkarılmamalıdır. Kürt sorunun demokratik çözümüne dair beklentilerin her zamankinden çok daha yükseldiği bir ortamda 1 Eylül Dünya Barış gününü karşılıyoruz. Oldukça farklı çevrelerin katıldığı bu tartışma, barışa duyulan özlemi yansıtması açısından anlamlıdır. Sürdürülen arayış, Türkiye toplumunun bir kez daha hayal kırıklığına uğramaması için dikkat ve özenle planlanmalıdır" dedi. Açıklamasında kardeşlik zemininin korunması gerektiğine dikkat çeken Boğa, operasyonların durdurulması gerektiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Barış talepli açıklamanın ardından bendirler eşliğinde halay çekildikten sonra, "savaşa hayır barış hemen şimdi" denilerek eylem sonlandırdı.