Binlerce Kişi "Barış" İçin Alanlardaydı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde binlerce kişi "barış" için alanlara çıktı. Suriye'deki gelişmeler ve Hükümetin Suriye politikası üzerine her yıldan daha geniş katılımlı olan mitinglerde "İçeride, dışarıda savaşa hayır" sloganlarıyla AKP İktidarının Suriye politikası eleştirildi. Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlerin yanı sıra Suriye'de yaşananlardan en çok etkilenen Hatay'da da bir miting düzenlendi. TMMOB yöneticileri ve üyeleri de mitinglerde TMMOB pankartı arkasında yer aldılar.

Hatay'da düzenlenen mitinge TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Züber Akgöl, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, demokratik kitle örgütleri, emek-meslek örgütleri temsilcilerinin yanın sıra Hataylılar da geniş katılımla destek verdiler.

Ankara'da Toros Sokak'ta toplanarak "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Ülkede, bölgede, dünyada barış" sloganlarıyla Kolej kavşağına yüründü. Burada barış, demokrasi ve özgürlük mücadelelerinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından örgütler adına ortak açıklama Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay tarafından yapıldı. Ankara'daki mitinge TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

İstanbul'da ise savaş karşıtları Kadıköy Meydanı'nda toplandı. "Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır" pankartının taşındığı mitingde kürsüden barış ve adalet talepleri dile getirildi.