Büro Emekçilerinin Grevine Destek Verdik

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Büro Emekçileri Sendikası ile Türk Büro-Sen üyesi kamu emekçileri "İnsanca Bir Yaşam, Güvenli İş ,Güvenli Gelecek" için tüm Türkiyede bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan basın açıklamasına TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Oda Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Ercüment Çervatoğlu da katılarak destek verdi.

Büro Emekçileri Sendikası ile Türk Büro-Sen üyesi ülke genelinde ?haklarının gasp edildiğini? söyleyerek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Taleplerini sıralayan kamu çalışanları, talepleri yerine gelmezse genel greve gideceklerini açıkladılar

Ankara?da iki koldan yürüyerek bir araya gelen kamu emekçileri Maliye Bakanlığı önüne yürüdü. "Yargıda adalet istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kamu emekçileri, "Ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin maaşa yansıtılması, vergide ve ücrette adalet, performans ve rotasyon uygulamlarının kaldırılması, güvenceli iş, güvenceli gelecek ve insanca yaşam için GREVDEYİZ!" pankartı açtı.

YKM önünden Maliye Bakanlığı?na yürüyen kamu emekçileri bakanlık önünde basın açıklaması yaptı. BES Genel Başkanı Ahmet Kesik, "Haklarımız, iş güvencemiz ve geleceğimiz için Grevdeyiz!" dedi. 666 Sayılı KHK ile yapılan düzenlemenin ?eşit işe eşit ücret? olmadığının altını çizen Kesik, "666 KHK ile ?Yukarıdakilerin? haklarını eşitleyen, fazla mesai ücretleri, ikramiye gibi emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden bir düzenleme oldu" ifadelerini kullandı.

Türk-Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Kazanılmış haklarımız elimizden alınıyor. Siyasi iradenin ben yaptım oldu mantığı her daim hakim olmaktadır. Ücret eşitliği dedikleri yoksulluk eşitliği, bizler yoklukta eşitliği alın başınıza çalın diyoruz. Bizleri BES?le buraya getirmemek adına her yolu denediler. Böyle bir yönetim olur mu? Kamu çalışanlarına hakları verilmiyorsa işte yok" şeklinde konuştu.