CENAZEYE YAPILAN SALDIRI, BİRARADA YAŞAM İRADESİNE YAPILAN SALDIRIDIR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un Ankara-İncek Mezarlığındaki cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 14 Eylül 2017 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan ırkçı saldırıyı lanetliyoruz.

Yaşanan bu olay, birkaç kendini bilmezin içinde bulunduğu gaflet olarak açıklanamaz. Cenazeye saldıranlara bu cüreti veren şey, ülkede yaratılan ırkçı faşizan iklimdir. Bunun sorumlusu da siyasi iktidardır.

Bu topraklarda barış içinde bir arada yaşamayabilmemizin yolu, herkesin yaşam hakkına saygı duymak olduğu kadar cenazesine de saygı duymaktır. Bunun yolu da barışı, kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü egemen kılmaktır.

Emin Koramaz

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı