DEVRİMCİ YAZAR VE OZANLAR ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Haziran ayı içinde yitirdiğimiz devrimci yazar ve ozanlar; Nâzım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif, TMMOB Ankara İKK tarafından 3 Haziran 2009 Çarşamba günü Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (AST) düzenlenen etkinlikte geniş katılım ile anıldı. Anma etkinliğine yönetici ve üyelerimiz de katıldı.

Devrimci yazar ve ozanların anıldığı etkinliğin açılış konuşmasını TMMOB Ankara İKK Sekreteri, EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş yaptı. Pektaş izleyenleri, " Değerli dostlar vatan hainliğine devam eden çok sevgili dostlar, sevdalarını terk etmeyen değerli dostlar. Koca ülkenin koğuşa çevrilmesine karşı direnen dostlar hepinizi TMMOB Ankara İKK adına saygıyla selamlıyorum" diye selamladı. Ramazan Pektaş şunları söyledi, "Geçen hafta KESK ve Eğitim Sen‘e karşı yapılan operasyonu kınıyorum. Ayrıca dünden beri Yüksel Caddesi‘ni kanlı çatışmalara çeviren, orada insanlara saldıran eli kanlı cinayet şebekelerini buradan kınıyorum. Kendilerine AK Parti söylenmesini isteyen AKP‘yi bir kez daha kınıyorum. Kendilerine nasıl bakıyorlar anlamam mümkün değil. Buyurun size Konur Sokak, Yüksel Caddesi. Emekçiye karşı copları indiriyorlar, Obama geldi mi Bush‘un karşısına çıktıkları zaman el pençe durup esas duruşa geçiyorlar. Bizce onların yüzleri de yürekleri de kapkara.  Bu ülkenin namusu olmuş, bu ülkenin geleceğini aydınlatmak için çabalamış, hapislerde çürüültmüş vatan haini diye damga yemiş ozanlarımız Haziran ayı içinde farklı zamanda aramızdan ayrıldılar. Onlar sadece Türkiye‘de değil dünyada derin izler bıraktı. Biz onların bıraktıkları izleri takip etmeye çalışıyoruz bundan sonra da aynı yoldan gideceğiz. Dizeleri yazdıkları öyküleri daha anlamlı. Akşam erken iner mahpushaneye, terk etmedi sevdan beni demek anlamı, vatan hainliğine devam etmek çok çok anlamlı. Bu etkinlik TMMOB Ankara İKK olarak yaptığımız etkinliklerin devamı. Uzun süredir bu anmaları yapıyoruz, değerlerimize sahip çıkıyoruz çıkmaya devam ediyoruz. Kimseden korkumuz yok isterlerse coplasınlar, koğuşlara tıksınla,r sicillerimizi bozsunlar, biz vatan haini olmaya devam ediyoruz."Ramazan Pektaş‘ın ardından anma programı Özgür Başkaya‘nın "Şeyh Bedrettin Destanı"nı okuması ile devam etti. Nâzım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif‘i anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Grup Günyüzü Müzik Topluluğu‘nun söylediği türküler izleyenleri coşturdu.