"ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÖNETMELİK HAZIRLIK ÇALIŞTAYI" 21-23 NİSAN 2008 TARİHLERİNDE ANTALYA'DA YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Enerji Verimliliği Yasasının ikincil mevzuat hazırlık çalışmaları bilindiği gibi  ilgili bakanlıklarca sürdürülmektedir. İkincil mevzuat çalışmaları içinde yer alan ve hazırlık çalışmaları sürdürülen "Binalarda Enerji Performansı" konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla 21-22-23 Nisan 2008 tarihlerinde Antalya'da Bakanlık Temsilcileri, Odamız Enerji Çalışma Grubu Üyeleri, Sektör  Dernek Temsilcileri ve çeşitli kurum temsilcilerinin katılımıyla üç gün süren "Enerji Verimliliği Yönetmelik Hazırlık Çalıştayı" yapıldı.

Açılış da EİEİ Gen.Müd.Yardımcısı Mehmet Çağlar, T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığı adına Yusuf Yıldız açılış konuşmalarından sonra Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber Çakar Başkanlığında Çalıştay, saat: 09:30‘da Lara-Antalya Miracle Resort Hotel toplantı salonunda başladı.

Çalıştaya TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, TSE,  TTMD, DOSİDER, İZODER,  ISKİD ve ISKAV temsilcileri katıldı. 

Çalıştayın ilk günü TMMOB Makina Mühendisleri Odasının hazırladığı Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği Taslağı‘nın ve Yönetmelik eki olacak "Konutlarda Enerji Performansı Standart Değerlendirme Metodu (KEP-SDM)" MMO Çalışma Grubu adına Prof. Dr. Macit TOKSOY, Prof. Dr. Ahmet ARISOY ve Doç. Dr. Gülden GÖKÇEN tarafından sunuldu. Hazırlanan hesaplama metodu teknik detayları ile beraber anlatılarak Bakanlığa Oda Görüşü olarak sunuldu.

Çalıştayın diğer günlerinde ise "Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği Taslağı" ile ilgili ayrıca hazırlanan Oda görüşleri ve diğer sektör derneklerinin görüşleri tartışılıp görüş birliği sağlanarak  Bakanlık yetkililerine iletildi.

Sonuç olarak MMO, TTMD, DOSİDER, İZODER, İSKİT ve İSKAV görüşleri ortaklaştırılmış bu yönetmeliğin AB Direktifine de uyumlu olması için çalışılmış ve Yönetmelik kapsamındaki bazı bölümlerle ilgili Bakanlığın tebliği yayımlanması istenmiştir. Sağlıklı ve doğru bir uygulama olması için mevcut ve yeni binaları kapsayacak mevzuat çalışması ile ilgili çalışmaların bir yılda tamamlanamayacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır.