ESKİŞEHİR ŞUBE DANIŞMA KURULU İKİNCİ TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamıza bağlı Eskişehir Şube, 2010–2012 çalışma döneminin ikinci Danışma Kurulu toplantısını, 22 Aralık 2010 tarihinde Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve Oda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şuayip Yalman’ın da katılımıyla Eskişehir’de düzenledi.

Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kutlu‘nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya işyeri temsilcilikleri, komisyon üyeleri, temsilcilik Yürütme Kurulu üyeleri ve Oda organlarında görev yapan 90‘a yakın kişi katıldı.

 

Toplantıda konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Meslek İçi Eğitim Merkezi‘nin Personel Belgelendirme Kuruluşu kapsamına alınması konusunda karar alındığını açıkladı. Öğrenci üye komisyonlarının  çalışmalarının takip edileceğini ve destek verileceğini ifade eden Çakar, meslek dalı komisyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasının sağlanması için yetkilendirme ve belgelendirme çalışmalarında her türlü katkı ve desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara "uygulamalı mühendislik" sıfatı yapıştırıldığını,  YÖK‘e bu durum sorulduğunda cevap alınamadığını kaydeden Oda Başkanı Çakar, yabancı mühendislerin diplomalarına ve denklik belgelerine bakılmadan mühendis olarak kabul edildiklerini dile getirerek şöyle konuştu: "İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde odalar devre dışı bırakılmaktadır. Mesleğimize ve meslek alanlarımıza zarar veren kurum ve kuruluşlarla savaşmalıyız. Meslektaşlarımızın yüzde 12‘si işsiz, üniversite mezunu genç meslektaşlarımız da işten çıkarılma korkusuyla asgari ücrete varan cüzi ücretlerle çalışmaya razı olmaktadırlar. Bütün bunlara karşı mesleğimize sahip çıkmanın tek yolu da örgütlenmek."

 

Toplantı; Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Nergis Uygun Baş‘ın Şube‘nin 2010 faaliyet raporunu sunmasıyla devam etti. Sunumun ardına Danışma Kurulu üyeleri ile birlikte Oda çalışmaları, mesleki sorunlar, ülkenin sosyal ve ekonomik sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.