HOPA HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa’daki mitingi öncesi protesto gösterilerine yapılan müdahale ile Öğretmen Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşanan baskı ve sindirme politikalara karşı Hopa halkıyla dayanışmak için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan bir heyet 10 Haziran Cuma günü ilçeye gitti.

Hopa`da basın toplantısı düzenleyen örgüt temsilcileri daha sonra Metin Lokumcu`nun ailesini ve mezarını ziyaret etti.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı Hopa‘da yapılan basın açıklamasında şunları söyledi:

Değerli Hopalı Kardeşlerim,

Bugün sizlere, ülkenin dört bir yanında "Her yer Hopa, her yer direniş" diyerek sokakları dolduranların, "Metin Hoca onurumuzdur", "Hopa halkı yalnız değildir" diyenlerin selamlarını getirdim. Hopa‘da baskı ve zulme karşı direnenlerin yalnız olmadığını gösterenlerin dayanışma duygularını getirdim.

Aynı zamanda biz buraya bir gerçeği göstermeye geldik. Hopa‘nın yalnız olmadığı gerçeğini dosta düşmana göstermeye geldik.

Sevgili Arkadaşlar,

AKP, milis gücü gibi davranan polisiyle ve medyasıyla halka karşı baskılarını sürdürüyor. Neo-liberal sömürüye karşı ses çıkaranları ve baskılara karşı direniş gösterenleri terörizm demagojisiyle marjinalleştirmeye çalışıyor. Kendine muhalif olanlara cop ve gaz bombası kullanımında bir sakınca görmüyor. Gözaltıyla, tutuklamayla tehdit ediyor. Hatta hiç çekinmeden, hayatını kaybeden Metin Lokumcu kardeşimiz için yaramıza tuz basarcasına, hiçbir insani değer ile kıyaslanamayacak bir vicdansızlıkla konuşmalar yapıyorlar.

AKP‘nin, kendi tekelci iktidarını inşa etmesiyle, Hopa‘da yaşanan zorbalığın elbette bir ilişkisi vardır. AKP, seçimler öncesi iktidarını garanti altına almak ve amacına uygun bir meclis yapısı hedefiyle ortamı germektedir. Hopa‘da yaşananlar iktidar gücünü elinden kaybetmek istemeyen daha da güçlendirmek isteyen canilerin bir provokasyonudur ve Metin Lokumcu kardeşimizin hayatına mal olmuştur.

Karadeniz, özellikle de Hopa son zamanlarda neo-liberal saldırı dalgasına karşı kardeşçe derelerine sahip çıkıyor. Karadeniz halkı sularımızın, derelerimizin satılmasına karşı, doğamızın ve kültürümüzün talanına karşı asice, kelimenin tam manasıyla Karadeniz‘in hırçın dalgaları gibi direniyor. Bu durum tıpkı TEKEL işçilerinin direnişi gibi, tıpkı üniversite öğrencilerinin mücadelesi gibi AKP‘yi rahatsız etmektedir. Böylece, demokrat, devrimci geleneği doğası gibi canlı ve diri olan Hopa da hedef haline gelmiştir. AKP, eşitliğin, kardeşliğin, barışın, bir arada özgürce yaşamın ve demokrasinin yeri olan Hopa‘ya zulüm etmeyi de kendine iş edinmiştir.

AKP‘nin "ileri demokrasi"si işte budur. İşte "ileri demokrasi" kendisini burada Hopa‘da açıkça gösterdi. Hopa ve Metin Lokumcu kardeşimiz ileri demokrasinin kurbanı oldu.

Buradan uyarıyoruz,

Hopa, küçük ve yalnız bir ilçe sanılmasın. Hopa bu ülkedeki emek ve demokrasi mücadelesi verenlerin değerlerini sembolize eden büyük bir değerdir. Hopa demek dayanışma demektir. Hopa‘ya karşı baskı ve zorbalık uygulamak, bütün ülkedeki emek ve demokrasi mücadelesine karşı gelmektir. Eğer birileri Hopa‘yı karşısına aldıysa, bizleri de karşısına alır. Hopa‘da estirilen terör rüzgarının, baskının ve zorbalığın karşısında bizler olacağız.

Herkes bilsin:

Hopa halkı yalnız değildir.
Metin Lokumcu Hocamız aramızdadır. Bizimle birliktedir..