İMALAT SEKTÖRÜNDE PROSES PLANLAMA KİTABI ÇIKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Peter Scallan tarafından yazılan İmalat Sektöründe PROSES PLANLAMA kitabımız çıkmıştır. Kitabı şubelerimizden edinebilirsiniz. Kitabın sunuşu aşağıdadır.

SUNUŞ

Ülkemizde üretim ve hizmet sektöründeki yeri her gün daha da önem kazanan endüstri ve işletme mühendislerinin Odamız bünyesindeki örgütlülüğünü geliştirmek, elde edilecek birikimleri paylaşmak ve toplumsal yarara dönüştürmek amacıyla Odamız; Endüstri - İşletme Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu (EİM MEDAK), 1989 yılından bugüne 3 aylık periyotlarla yayınlanan Endüstri Mühendisliği dergisi, 1997 yılından bugüne 2 yılda bir düzenlenen Endüstri - İşletme Mühendisliği (EİM) Kurultayları ve endüstri-işletme mühendisliği alanında çıkardığı Türkçe kaynak kitap açığını doldurmaya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. 

Elinizde bulunan bu kitapta imalat; "satış ile gelir üreten, maliyetin minimize edildiği, detaylı bir plana göre değişik prosesler, ekipmanlar, operasyonlar ve işgücü kullanılarak ürün yapmak", imalat sistemi ise; "uluslararası düzeyde rekabet edebilen ekonomik ürünler imal etmek amacıyla bilgisayarların, kontrol sistemlerinin, haberleşmenin, organizasyonel yapının, insanların, mekanik sistemlerin ve proseslerin bütünleşmesi" olarak tanımlanmıştır. Hiç kuşkusuz endüstri mühendisliği imalatın önemli alt fonksiyonlarından birisidir ve doğrudan imalatın içinde yer alan endüstri mühendislerinin imalat konusunda belli başlı temel bilgilere sahip olması gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında Odamız tarafından yayımlanan çeviri kitabın, imalatın yönetimi görevini üstlenen bir meslek dalının imalatın temellerini anlaması ve öğrenmesi açısından değerli bir kaynak olacağına inanmaktayız. İmalat ve proses planlama konusunda bilgiler verdikten sonra "çizimlerin değerlendirilmesi, malzeme değerlendirme ve proses seçimi, imalat ekipmanlarının ve takımlarının seçimi, proses parametreleri, çalışma parçası tutucu cihazlar, kalite güvence metotlarının seçilmesi, proses planlama ekonomisi ve tasarımdan üretime" ana bölüm başlıkları altında önemli bilgiler sunan kaynak kitap, endüstri mühendisleri başta olmak üzere imalatta çalışacak tüm mühendisler ile imalat arasındaki kesiti dolduracak bir kılavuz niteliğindedir. 

Kitabın yayına hazırlanmasında editörlük yapan Sayın Cahit TÖRE'ye ve yayına hazırlayan Sayın Aydın BODUR'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Kitabın meslek ve meslektaşlarımıza katkı sağlaması dileğimizle saygılar sunarız.     

TMMOB Makina Mühendisleri Odası      
Yönetim Kurulu