İstanbul Şube Geleneksel Oda Gecesinde Mühendislere Üniversitede İçki Yasağı Konuldu

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Muhendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından YTÜ Oditoryumu Yıldız binasında her yıl meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran meslektaşlara plaket verilmekte ardından da bir kokteyl duzenlenmekte idi. YTÜ rektörlüğü her yıl yapılan ve Odanın kendi organizasyonu olan geleneksel plaket töreni ve kokteylinde bu yıl alkollü içkiyi yasakladı.

Anayasal bir kuruluş ve meslek örgütü olan Odamızın günlük kirasını da ödeyerek kendi organizasyonu olarak yaptığı törenin kokteyline içki yasağı bahane edilerek izin verilmedi.
Bunun üzerine tören için İstanbul'da bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Başkan Vekili Yunus Yener, Sekreteri Üye Ercüment Çervatoğlu, Kurul üyesi Selçuk Soylu, eski Başkan Vekili Melih Şahin'in de aralarında bulunduğu yöneticilerimiz ve üyelerimiz plaket töreninin ardından rektörlük binasına bir yürüyüş gerçekleştirerek burada bir basın açıklaması yaptılar.

YTÜ'de Yaşanan Ayıbı Protesto Ettik

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan yaptığı basın açıklamasında yaşamlarımızın genelgelerle, yasalarla kuşatıldığını, bugün YTÜ'de hayatın gericileştirilmesine bir örnek daha sergilendiğini belirterek "özgür, özerk ve demokratik olması gereken üniversite gibi bir yapıda öğrenci olmayan meslektaşlarımızın tercihlerine ve özgürlüklerine yapılan bu engelleme AKP'nin ileri demokrasi örneklerindendir."dedi.

Organizasyonun beş yıldır aynı salonda gerçekleştiğini ve törenin ardından Oda üyelerine alkollü alkolsüz içki servis edildiğini belirten Zeki Arslan "Sabah güvenlik görevlileri YÖK'ün genelgesini gerekçe göstererek içkileri binaya sokmadı, 'Rektörlüğün kesin emri var üniversitede içkili kokteyl yapılması yasak' dendi. Her yıl olduğu gibi aylar öncesinden yaptığımız başvuruda içki servisi yapılacağını belirtmiş olmamıza rağmen bu yasaklama önceden bize bildirilmedi. Bu yasak üniversiteye yakışmıyor. Bizler hayatın her alanında bu çağdışı yaklaşıma karşı mücadele ettik edeceğiz." dedi.

"Hergün yeni bir saldırı ile karşılaşıyoruz. On yıldır ülkeyi yöneten iktidar yavaş yavaş tüm kurumları ele geçirmeye ve kendisi gibi düşünmeyenelerin hayatlarına, düşüncelerine müdahale etmeye başlamıştır. Buna izin vermeyeceğiz. Yargıdan, Yüksek Öğretim Kurumuna, Üniversitelerden eğitim sistemine kadar her yerde yaşanan bu saldırıları püskürtmek bizim görevimizdir." diyen Şube Başkanımız Zeki Arslan, Üniversitelerle Meslek Odası olarak birçok çalışma yaptıklarını belirterek "YTÜ Rektörü ile bu konuyu yeniden görüşecek ve bu engelleme konusunun takipçisi olacak ilişkilerimizi buna göre yeniden ele alacağız." dedi. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul şube Başkanı Zeki Arslan'ın yaptığı basın açıklaması esnasında kampüs kapısına gelen basın mensupları da içeri alınmayarak başka bir ileri demokrasi örneği daha sergilendi.