İSTANBUL'DA SUAT SEZAİ GÜRÜ UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ’Nİ TÖRENLE AÇTIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız İstanbul Şubesi Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi açılış töreni 8 Nisan 2017 tarihinde Tuzla’da gerçekleştirildi.

Kaynak teorik ve pratik eğitimleri, yangın tesisatı projelendirme ve uygulama eğitimleri, makina bakım eğitimleri, ısıtma soğutma ve havalandırma uygulamalı eğitimleri, asansör uygulama eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanların ihtiyaçlarını karşılayacak olan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılış törenine; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TMMOB yöneticileri, Oda Başkanı Ali Ekber Çakar, Oda Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Yunus Yener, Oda Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tahsin Akbaba, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Bedri Tekin ve Elif Öztürk, Odamız İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, Odamız Ankara, Adana, Denizli, Gaziantep ve Zonguldak Şube yöneticileri, İstanbul Şube çalışanları, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarını sırasıyla Odamız İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, Oda Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın yaptığı törende kısa bir konuşma yapan Suat Sezai Gürü’nün annesi Süheyla Gürü; ‘Benim için duygu yüklü ve çok anlamlı olan bu özel günde sizlerin arasında olmak mutluluk verici. Sezai’nin adını, savunduğu değerleri ve mücadele anlayışını yaşatan ve emek veren herkese teşekkür ederim’ dedi.

İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, açılış konuşmasında; ‘Odamızın, en çok önem verdiği konuların başında eğitim alanı gelmektedir. Meslektaşlarımızla bilimsel bilgiyi uygulamalı bir şekilde buluşturmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. Şube Yönetim Kurulumuz, Temsilciliklerimiz, çalışanlarımız ve sevgili üyelerimizin büyük emekleri sonucunda, bugün itibariyle faaliyete geçireceğimiz Suat Sezai Gürü Eğitim Merkezi’nin, ülkemizde mühendislik mesleğinin ilerlemesi açısından oldukça önemli bir yeri olacağını belirtmek isterim. Bir Hayalimiz Var" demiştik, bugün bunu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada bulunan birçok arkadaşımız bilirler, odaya ve mesleğe sahip çıkma mücadelemiz 1996 yıllarında hızlandı. Uzun tartışmalar yaşadık; mühendislik-mimarlık kurultayları, mühendislik eğitim sempozyumlar, mesleki kongrelerimiz, Meslek İçi Eğitim Merkezi oluşturma çalışmalarımız, uzmanlık yönetmeliklerimiz bizi bu Uygulamalı Eğitim Merkezini açmaya mecbur kılmıştır, diyalektiğin gereğini yerine getiriyoruz. O tartışmalarda fikri ortaya koyan, çalışan çabalayan tüm arkadaşlarımızın bu uygulamalı eğitim merkezinde emeği vardır, bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O dönemlerde Makina Mühendisleri Odasının tüm zor durumlarına rağmen, farklı bir anlayışla yönetim kurulunda görev alarak ülkesine ve mühendislik mesleğine sahip çıkan bir Oda haline gelmesinde büyük payı olan sevgili Mehmet Soğancı, Emin Koramaz ve Ali Ekber Çakar şahsında tüm yöneticilerimize, yine aynı demokrat anlayışla İstanbul şubemizde görev almış yönetim kurulu başkanlarımız şahsında tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.  Bir teşekkür de bu dönem inatla yönetim kurulumuzun koyduğu bu hedefte canla başla çalışan müdürümüz Hasan Özger, Müdür yardımcılarımız Özgür Aksu ve Ertan Demirci`nin şahsında tüm çalışanlarımızda büyük bir alkışı hak ediyorlar’ diye konuştu.

Oda Başkanımız Ali Ekber Çakar, Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin Odamız, Tuzla ve İstanbul için önemli bir nokta olduğunu ifade ettiği açılış konuşmasında; ‘  Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aramızda Ankara, Adana, Denizli, Gaziantep, Zonguldak ve Gaziantep Şubelerinden gelen yönetici ve çalışan arkadaşlarımız da var.  Odamız bugün büyük bir yapı haline gelmiştir. 1954 yılında 902 olan üye sayımız bugün 100 bini aşmıştır. Türkiye genelinde 18 Şube, 98 il-ilçe temsilciliği, 5 mesleki denetim bürosu, 6 uygulamalı eğitim merkezi; 116 noktada aynı anda 3 bin üyemize hizmet veren Meslek İçi Eğitim Merkezleri; onaylanmış akredite kuruluşlar; iki yılda bir ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz onlarca merkezi kongre, kurultay, sempozyum etkinliği ve binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinlikleri ile Odamız, TMMOB`nin en büyük Odası haline gelmiştir. Bugün bu dev yapıya, Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’ni de eklediğimiz için mutluyuz. Belirtmek isterim ki, Odamızın bütün çabası, mesleklerimiz ve meslektaşlarımızın korunmasına, geliştirilmesine; mühendislik hizmetlerinin ülke, sanayi ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesine yöneliktir. Uygulamalı Eğitim Merkezinin tamamlanmasında emeği geçen İstanbul Şube Yönetim Kurulumuza, örgütlü üyelerimiz ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum. Emeklerimizin karşılığını alıyoruz’  diye konuştu.

Suat Sezai Gürü Eğitim Merkezi’nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında, çağımızın bilim ve teknoloji çağı olduğunu belirten TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise; ‘Öncelikle herkesi şahsım adına sevgi ve dostlukla selamlıyorum. Üyesi olduğum Makina Mühendisleri Odası`nı eğitim merkezi seferberliğinden dolayı kutluyorum. Suat Sezai Gürü`nun adını verdiğimiz Uygulamalı Eğitim Merkezimizin yapımında emeğinde geçen İstanbul Şube`nin tüm geçmiş dönem ve bu dönem yöneticilerini, çalışanlarını yürekten kutluyorum.

Çağımız bilim ve teknoloji çağı olarak anılan bir çağ ama ülkemizde ne yazık ki eğitim bilim ve teknoloji konuları önemsenmiyor. Dünya üzerindeki bilgiler her yıl ikiye katlanıyor. Mesleki bilgiler ise 10 yılda neredeyse yarı ömrünü tamamlıyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bu nedenledir ki ömür boyu eğitim ve mesleki eğitim büyük önem taşıyor. Bizler mesleğimizde eğitim seferliğine 1996 yılında başladık ve eğitim seferberliğimizi tüm Türkiye`ye yaydık. Şuan 10 bini aşkın makina mühendisinin neredeyse yüzde ellisi MMO`nun vermiş olduğu eğitimleri aldılar. Şimdide sanayinin ihtiyacı olan ara teknik eleman yetiştirilmesine hizmet edecek bir uygulamalı eğitim merkezimizin açılışını hep birlikte yapıyoruz.  Bizler teknoloji ve bilimle halk arasında bir köprüyüz. Halkın yaşamını kolaylaştıran bir meslek disipliniyiz. Dolayısıyla bizim özümüz insana bakar. Baskılara diktalara karşı olan bir meslek disipliniyiz. Bir yandan birçok mesleki teknik etkinlikler yaparken diğer yandan bu ülkenin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi içim meydanlarda salonlarda yerimizi alırız. Bildiğiniz üzere 16 Nisan’da bir referanduma gidiyoruz. Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Mesleğimiz ve ülkemiz için bilimi, laikliği, cumhuriyeti dışlayan bu baskıcı rejime karşı mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak HAYIR diyoruz. Geleceğini düşünen herkesi 16 Nisan`da oylarına sahip çıkmaya ve HAYIR demeye davet ediyoruz’ dedi.