KALMEM AÇILIŞI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız Kalibrasyon Merkezi (KALMEM) 29 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen törenle yeni yerinde çalışmalarına başladı.

İzmir Şubemiz tarafından Odamız Kalibrasyon Merkezi’nin yeni yerinde faaliyetlerine başlaması ve yeni yıl vesilesiyle bir kokteyl düzenlendi. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen kokteyle; Şube üye, yönetici ve çalışanlarının yanı sıra Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener de katıldı. Etkinlik açılışında bir konuşma yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yalçın, yeni yerinde açılışı gerçekleştirilen KALMEM’in 1998 yılından bu yana sanayi kuruluşlarına hizmet verdiğini belirterek, “Çalışma kapsamını sürekli genişleten ve 23 yıldan bu yana faaliyetini sürdüren KALMEM’in, bu binada bulunan yeni yerinde çalışmalarını daha ileri aşamalara taşıyacağına inanıyoruz” dedi. Konuşmasında üyelerin yeni yılını kutlayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021 yılı, hemen herkes için, özellikle de emeğiyle yaşamaya çalışan meslektaşlarımız için çok zorlu geçti. Koronavirüs pandemisi tarafından genel olarak yaşama vurulan darbenin etkisi sürerken, rantı ve küçük bir azınlığın çıkarını gözetmeyi temel alan ekonomi yönetimi, çoğu insanın yaşamını daha zorlu bir hale getirdi. 2021 yılında kadına yönelik şiddet, anti-demokratik uygulamalar, hak ve hukuk ihlalleri, toplumsal muhalefete yönelik baskılar tam gaz devam etti. Bu devranın böyle gitmeyeceği açık. 2022 yılında ülkemizin olumlu anlamda büyük değişikliklere sahne olmasını umuyor ve yurttaşlarımızın bunu sağlayacak, yönetenleri buna zorlayacak iradeye sahip olduğuna inanıyoruz.”

Yalçın’ın ardından, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener de bir konuşma yaptı. Yener konuşmasında, KALMEM’in sanayiye yönelik işlevini, kurulduğu günden bu yana hakkı ile yerine getirdiğine inandığını ifade ederek, “KALMEM’imiz şimdi Tepekule’de kendi mekânımıza taşındı. KALMEM’in yeni merkezinin açılışı vesilesiyle, kuruluşunda ve bugüne gelmesinde büyük emekleri bulunan İzmir Şubemizin önceki ve şimdiki Yönetim Kurullarını, teknik görevlileri ve bütün çalışanlarını kutluyor, kendilerinin yanı sıra bu yeniden yapılanmaya katkıda bulunan DAIKIN Türkiye’ye, Doğu İklimlendirme’ye, Genta A.Ş.’ye, GG Mühendislik’e, Venco Havalandırma’ya ve üyemiz Sayın Ali Dönmez’e teşekkür ediyorum” dedi. 2021 yılında Cumhuriyet değerlerine ve laikliğe yönelik sistemli saldırılar ile sosyal hukuk devletine aykırı, demokrasiye, yargı bağımsızlığına, basın, ifade, örgütlenme hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamaların arttığını belirten Yener, Yeni yıla, ekonominin dövize daha fazla endekslendiği, ülkemizin daha da yoksullaşacağı, muhalefet güçlerine yönelik baskı ve şiddetin artacağı bir ortamda giriyoruz. Şubelerimiz ve Odamızın genel kurullar süreci, özetle böylesi bir genel atmosferde yapılacak. Ama sesimizi kısmayacak, geri çekilmeyeceğiz. Emek, demokrasi, barış düşmanı bu iktidara genel kurullarımızın demokrasi şölenleri ile yanıt vermek boynumuzun borcudur. İzmir Şubemizin üyelerinin, geleneksel çağdaş demokrat nitelikleriyle bu görevi yerine getireceğini biliyoruz, bundan eminiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, KALMEM’in yeniden yapılanmasına katkı sunanlara plaketleri Yunus Yener ve Melih Yalçın tarafından takdim edildi. Etkinlik, kokteyl ile devam etti.