"LPG'YE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ARAÇLARDA DENETİM UYGULAMALARI" GÜNCELLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

LPG'ye Dönüştürülmüş Araçların Montaj Tesbit Raporu ile Gaz Sızdırmazlık Raporu'nu Düzenlemede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tarafından Yetkili Kılınan MMO'nun Yaptığı Denetimler Sonuç Vermektedir. Gaz Sızdırmazlık Testinde İyileşme Oranı % 68, Montaj Tesbit Raporunda % 94'e Ulaşmıştır.Konu ile ilgili olarak Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber ÇAKAR‘ın yaptığı basın açıklaması yazının devamındadır.LPG'YE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ARAÇLARDA DENETİM UYGULAMALARI raporu için tıklayınız.

LPG'li araç denetimlerinde iki düzey bulunmaktadır. Bunlardan biri Gaz Sızdırmazlık Kontrolü, diğeri ise araçların LPG'li kullanıma dönüştürülmesine ilişkin düzenlenen Montaj Tesbit Raporu'dur.

1.500.000 LPG'li araç içinde 2005–2006'da Gaz Sızdırmazlık Raporu verilen araç sayısında 1.025.369'a, iyileşme oranında da % 68'e ulaşılmıştır. Montaj Tesbit Raporu düzenlemede ise Odamıza yapılan Yetki Devrinden (11.04.2005 tarihinden) itibaren 414.786 araç kontrol edilmiş, böylece % 33 oranındaki denetimsizlik % 6'lara çekilmiştir.Montaj Tesbit Raporu düzenlemeye ilişkin Odamıza yapılan Yetki Devrinden önce tescilli araç oranı % 67 iken, bu oran 18 ayda % 94'e çıkarılmıştır.Bu ve diğer verilerin de içinde yer aldığı, benzinli araçların LPG (Likit Petrol Gazlı) kullanımına dönüştürülmesi ve son kontrollerine ilişkin kamu denetimi yürüten Odamızın hazırladığı ve her defasında basın ve kamuoyunun dikkatine sunulmakta olan "LPG'ye Dönüştürülmüş Araçlarda Denetim Uygulamaları Oda Raporu" güncellenmiş bulunmaktadır.

Raporda LPG'nin tanıtımı, LPG personeli eğitimleri, LPG kullanımında dikkat edilecek hususlar, konunun ülkemizdeki geçmişi, Odamızın yaptığı denetim çalışmaları, son yıllara ilişkin denetim verileri ve sağlanan iyileşmeler ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır.

Karayolları yol güvenliği ve toplumun can ve mal güvenliği açısından önem taşıyan ve kamusal hizmet kapsamında değerlendirilen Odamız faaliyetlerini içeren bu rapor, ekte kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.     

TMMOB      MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI      
Yönetim Kurulu Sekreteri     
Ali Ekber ÇAKAR