"MAKİNA HANGAR - MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ" SEKTÖR FİRMALARI VE ODA GÖNÜLLÜLERİ İLE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Mühendisin Gücü Geleceğin Gücü vizyonu ile Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube ve Kartal Belediyesi ortaklığıyla yapılan ve yakın gelecekte açılışı gerçekleştirilecek olan Makina Hangar | Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde Oda Gönüllüleri Buluşması ve Gala Gecesi etkinlikleri 3 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin sanayi ve mühendislik alanında öncülük ederek fark yaratacak projeleri üretme ve destekleme hedefiyle, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın kuruluş amaçları arasındaki kamu yararını gözeten ilkeleri doğrultusunda Makina Mühendisleri Odası ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle yola çıkılan Makina Hangar | Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nin kuruluşu tamamlandı.

3 Şubat Cumartesi günü sektör dernekleri, Oda Gönüllüleri ve destekçi firmalar eşliğinde yapılan etkinliklere sektörlerinde öncülük eden pek çok kurum, kuruluş ve firma katılım gösterdi. Fuaye alanında gün boyu pek çok hareketli ekipmanın sergilendiği firma standları ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Oda Gönüllüleri Buluşması MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Ahmet Akçakaya, Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu ve MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Elif Öztürk’ün konuşmalarıyla başladı. Ardından Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, TMMOB ve MMO Kurulları Üyeleri, Şube Temsilcilikleri Yürütme Kurulu Üyeleri, Şube Komisyonları Üyeleri, Şube Çalışma Grupları Üyeleri, Şube Teknik Görevlileri ve Şube personeli olmak üzere MMO İstanbul Şube’nin 35. Dönemi boyunca emek ve katkı sunmuş tüm kişilere Şube adına teşekkür belgeleri takdim edildi. Belge töreninin ardından katılımcılar için düzenlenen kokteyl fuaye alanında gerçekleştirildi.

Gala Gecesi etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu, Makina Hangar projesinin ülke sanayisinin kalkınması noktasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Tataroğlu, meslektaşların mesleki gelişimlerinin desteklenmesinden mevcut sistemde bilimsel eğitimden uzaklaştırılan çocukların, gençlerin bilim ve teknikle tanıştırılarak geleceğin bilim insanlarının yetişmesi konularına kadar Makina Hangar’ın geliştirici olacağını ifade etti.  Makina Hangar projesinin sektörden pek çok firma ve derneğin katkıları, üyelerin destekleriyle kendi özgücüne dayalı şekilde ortaya çıkıp geliştiğini belirten İbrahim Tataroğlu, Makina Mühendisleri Odası adına tüm destekçilere teşekkürlerini sundu.

İbrahim Tataroğlu’nun ardından söz alan Makina Hangar proje ortağı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel gerçekleştirdiği konuşmasında Kartal’daki atıl hangar alanından bir mühendislik ve teknoloji üssü yaratma hedefiyle projenin sürükleyicisi olan Makina Mühendisleri Odası’na ve destekçi tüm kurum ve kişilere teşekkürlerini ifade etti. Kartal’daki ailelere ve çocuklara verdiği söz ile projenin kendisinde yarattığı duyguyu ifade eden Yüksel, önce Kartal bölgesindeki, ardından İstanbul’daki tüm ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin okullarından Makina Hangar’a getirilerek öğrencilere yönelik eğitim parkurunda bilim ve teknikle tanıştırılacaklarını belirtti. Makina Hangar projesinin kolektif dayanışma duygusuyla büyüdüğünü vurgulayan Gökhan Yüksel, projenin iyi bir başlangıç olduğunu ve çalışmaların sürdürüleceğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından sektörden destekçi firmalara ve kişilere plaket takdiminde bulunuldu.