MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ HİDROMOBİL YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TÜBİTAK'ın 31 Ağustos 2008 tarihinde İzmir'de düzenlediği  "Hidromobil-08, Hidrojen Enerjili Arabalar Yarışmasında" Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin Hidromobil ekibi, Poseidon-2 adlı araçlarıyla birinci oldu. Çekişmeli başlayan yarışı dördüncü turdan itibaren önde götüren POSEIDON-II, en yakın rakibine üç tur fark atarak birinciliği kazandı. 
MMO İzmir Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu Hidromobil ekibi, Celal Bayar, Ege, Dokuz Eylül Üniversiteleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün makina ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan 24 öğrenciden oluşuyor. 

TÜBİTAK'ın düzenlediği Hidrojen Enerjili Arabalar Yarışı HİDROMOBİL ve güneş enerjili araçlar yarışı FORMULA –G, 31 Ağustos 2008'de Pınarbaşı İzmir yarış pistinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin hemen her bölgesinden gelen genç ekipler kendi yaptıkları araçlarla yarıştılar. Tam bir şenlik havasında geçen yarışlarda, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Öğrenci Üyelerinden oluşan ekip, POSEIDON-2 adlı aracı hidrojen enerjili arabalarıyla yarışmada büyük farkla birinciliği kazandı. İkinciliği "Hidroaktif" adlı araçlarıyla ODTÜ ekibi alırken Anadolu Üniversitesi ekibi "Hidroana" aracıyla üçüncü oldu. 

POSEIDON –II'nin pilotu Selin Şengün Zopçuk'a ödülünü Devlet Bakanı Mehmet Aydın verdi. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Tübitak Yönetim Kurulu Başkanı Nükhet Yetiş ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, pilotu ve tüm ekip elemanlarını kutlayarak başarılarının devamını dilediler. 

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, gençlerin yarışmaya heyecanla ve inançla hazırlandığını, projeye büyük emek verdiklerini belirterek ekip üyelerini tek tek kutladı. Oda olarak yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde tanınmasına, teknolojisinin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirten Özsakarya, yarışmanın temiz enerjiler konusunda kamuoyu oluşmasına katkıda bulunduğunu; genç mühendis adaylarının çevreci enerjiler hakkında bilgi sahibi olmasında etkili bir organizasyon olduğunu ve bu nedenlerle yarışmayı yürekten desteklediklerini vurguladı. Özsakarya şunları söyledi; 

"Yarışmada iddialıydık. Ancak bizim için derece yapmak kadar önemli bir diğer konu projede görev alan 24 mühendislik öğrencisinin yaklaşık bir yıldır hidrojen enerjisiyle ve araç teknolojisiyle uygulamalı olarak tanışmış olmasıdır. Poseidon-2'yi bölgemizdeki dört üniversiteden; Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar Üniversiteleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Makina ve Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenci komisyonu üyelerimiz gerçekleştirdi. Kendilerine bir akademik ve 3 teknik danışman destek vermiştir. Ben bütün ekibimize, danışmanlarımıza, sürüş tekniğiyle  başarılı bir yarış çıkaran pilotumuza yürekten teşekkür ediyor ve kutluyorum."

POSEIDON-II'nin pilotu Selin Şengün Zopçuk ise, başarıyı çok zorlu ve disiplinli bir çalışmayla kazandıklarını belirterek şunları söyledi;  "Antrenmanlarda disiplinle çalıştık. Yarışma 20 tur olduğu halde hazırlık turlarımızda kesintisiz 30 tura kadar çıktığımız oldu ve bunu günde iki – üç kez gerçekleştirdik. Ekibimiz aracımızın tüm teknik özelliklerine hakimdi. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve başardık. Hepimiz çok mutluyuz. Gençlere inanan, bu ortamı yaratan ve bize başarma gücünü veren Odamıza çok teşekkür ediyoruz."