MMO Bursa Şubesi, Otosansit LPG Test Merkezi ve Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Otosansit`te Yıldırım Belediyesi tarafından tahsis edilen ve altyapısı hazırlanan alanda LPG Sızdırmazlık Test Merkezi`ni ve Küçük Sanayi Sitesi`nde tamamen MMO imkanlarıyla hizmete hazır hale getirilen Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi düzenlenen törenlerle hizmete girdi.

LPG Sızdırmazlık Test Merkezi:

Açılış törenine Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Çiçek`in yanı sıra MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Sekreter Yunus Yener ve Sayman Tahsin Akbaba ile MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Nedim Kara ile Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Taş da katıldı. Açılışta konuşan MMO Başkanı Ali Ekber Çakar LPG`li araç ekipmanının Türkiye`ye ilk kez 1997 yılında, araba bagajlarında kaçak olarak girdiğini, ancak şimdi LPG`li araç sayısının 3 milyona ulaştığını bildirdi. LPG sızdırmazlık testine büyük önem verdiklerini bildiren Ali Ekber Çakar, "Bu alandaki çalışmalarımız Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın daha önce yayımladığı 'Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelik` ile odamızın 'Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği` ve 'Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliği` çerçevesinde yürütülen bir hizmettir. Bu kapsamda araçların LPG`ye dönüşümü için 'TSE`den İşyeri Hizmet Yeterlilik Belgesi` ile 'İmalat Yeterlilik Belgesi` almış firmaların Odamızdan 'MMO Serbest Mühendislik ve Müşavir Büro Tescil Belgesi` alması ve odamızca düzenlenen eğitim ve sınav sonucu 'Araçların LPG`ye Dönüşüm Yetki Belgesi` almış bir makine mühendisini çalıştırması zorunlu tutulmuştur" diye konuştu. 

MERDİVEN ALTI ÜRETİME GEÇİT YOK

MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ise, oda olarak kamusal denetim adına önemli bir hizmete daha imza attıklarına dikkat çekerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için LPG dönüşümlerinde doğru ve standartlara uygun imalat ve montajın yanı sıra doğru denetimin de şart olduğunu bildirdi. Dönüşümü yapılan araçların LPG Sızdırmazlık Test Merkezi`nde son kontrolünü yaparak standartlara uygun dönüşümleri Montaj Tespit Raporu düzenleyerek onayladığını belirten Başkan Mart, daha sonra bu araçların trafik tesciline gittiğini bildirdi. Merdiven altı olarak tabir edilen standartlara uygun olmayan tank ve malzeme kullanan firmaların yaptığı dönüşümün kesinlikle onaylanmadığını bildiren Başkan Mart, dönüşümler standartlara uygun olmadığı, varsa eksiklikler giderilmediği takdirde asla onay raporu verilmediğini ifade etti.

KAMUSAL, TARAFSIZ VE GÜVENLİ

Öte yandan törende konuşan Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Hikmet Çiçek, "LPG`li araç testlerini MMO`nun yapması, kentte bu araçların güvenli dolaşması anlamına geliyor. Denetimin ticari kaygıdan uzak ve belli prensipler çerçevesinde yapılıyor olması çok önemli. Ben de makine mühendisiyim. MMO tarafından LPG Test Merkezi ihtiyacına yönelik talep gündeme geldiğinde Belediye Başkanımız Özgen Keskin`e ilettim. Kendisi de çok olumlu karşıladı ve hemen gerekli altyapı hazırlıklarının başlatılması için talimat verdi. Sonuçta böyle bir merkez ortaya çıkmış oldu. Ben odamıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Daha sonra MMO Başkanı Ali Ekber Çakar Otosansit LPG Test Merkezi`nin hizmete girmesine katkısı olan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin`e ve Başkan Yardımcısı Hikmet Çiçek`e teşekkür ederek plaketlerini sundu.


Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi:

Küçük Sanayi Sitesi`nde tamamen MMO imkanlarıyla hizmete hazır hale getirilen Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Kerem Samuk,   MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, Sekreter Yunus Yener ve Sayman Tahsin Akbaba ile MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Nedim Kara ile Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Taş da katıldı. Açılışta konuşan MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, 80 bin üyesi olan MMO`nun kurumsal yapısı içerisinde yürüttüğü başarılı mesleki sosyal çalışmalarla hem kamuoyunda saygın bir yere ve üst birlik olan TMMOB bünyesinde de en büyük oda konumuna taşındığına dikkat çekti. 

Çakar "18 Şube, 96 il, ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosunda somutlanan hizmet binalarımız, üyelerimiz, sanayimiz ve halkımıza yönelik hizmetler, meslek içi eğitim kursları, seminerler, söyleşiler, paneller ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu mekanlarda meslek alanlarımızla ilgili doğalgaz tesisatından motorlu araç imal ve tadilatı, asansör üretim, bakım ve montajı, gıda güvenliği, LPG uygulamaları, bilirkişilik, iş güvenliği ve enerjiye dek pek çok alanda hizmet üretiyoruz" diye konuştu. MMO`nun bu çalışmaları, bilimsel teknik temeller ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla sürdürdüğünü belirten Başkan Çakar "ülkemiz ve halkımızdan yana bir meslek örgütü olarak bütün birikimimizi ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, kalkınması, hakça bölüşüm, barı ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber ediyoruz" dedi.

Açılışta söz alan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ise, "Biz oda olarak ticari kaygıdan uzak ve tarafsız biçimde kamusal bir görevi en iyi şekilde yerine getirme çabası içerisindeyiz. Buna yönelik odamız bünyesinde sertifikalı eğitimlerimiz ve denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Son olarak Otosansit LPG Test Merkezi`nin yanı sıra sanayinin içinde bir merkez daha hizmete açıyoruz. Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi`mizde hem LPG dönüşümleri denetlenecek. Sanayiye ara eleman yetiştirilecek. Ayrıca uygulamalı kaynak eğitimleri verilecek." diye konuştu. Tesis hakkında bilgi veren Başkan Mart "Biz herhangi bir kurumun arka bahçesi olmadan kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz test ve eğitim merkezi 600 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. Kaynak atölyemizde 11 kaynak makinesi var. Havalandırma, kesme, metal işleme cihazlarını yanı sıra bilgisayar destekli kontrol amaçlı Workstation bulunuyor. Tüm ekipman yorulma test ve analizleri yapılabilecek. 1 Pnömatik, 1 hidrolik setin olduğu merkezde çalışan personelimiz ise NDT 5 yöntemde seviye 2 sertifikalı olup, akreditasyon kapsamında sınav yapabilme yetkisine sahip" dedi.

Açılışa katılan ve eğitim merkezindeki sınıf ve uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Aziz Elbas ise, MMO`yu böyle bir tesisi Bursa`ya kazandırdıkları için kutladı.