MMO ESKİŞEHİR ŞUBE GELENEKSEL GECESİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız Eskişehir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen ve meslekte 25 ve 40. yıllarını dolduran meslektaşlarımıza törenle plaket verilen Geleneksel Oda Gecesi, 3 Kasım 2017 tarihinde The Garden Otel Davet Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açış konuşmalarını MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal ve Oda Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Yunus Yener’in gerçekleştirdiği etkinliğe TMMOB Yönetim Kurulu eski başkanı Mehmet Soğancı, MMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube çalışanları, üyeler, aileleri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Odamız Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal konuşmasını “63. yıldönümünü kutladığımız örgütümüz on yıllardır. Dünyanın evrensel değerlerini tamamlayan, doğa ile ve ülke demokrasisi ile cumhuriyet ile halktan yana tutumunu kararlı ve inatçı tavrı ile yıllardır savunmuştur. Örgütümüzün 63. yıl dönümünü kutlarken bir yandan da siz değerli üyelerimizin yıllardır emek verdiği bu ülkede, iki anlamlı geceyi bir arada kutlamaktayız. 63 yıl dünya tarihinde bilim ve teknolojinin, biz mühendislerin içinde bulunduğu doğayı, insanları geliştirmek için doğadan haktan yana değil, ancak ülkelerin ve belli sınıfların hegemonyasını güçlendirmek için kullandıkları bir dönemdeyiz. Bunun yanında mesleğimizi, bilimi ve teknolojiyi halktan yana kullanmak ve tavır almak için büyük bir çaba içerisinde. Biz bu mücadeleyi sürdürürken, geçen 25 – 40 ve 50 yıl boyunca aslında bizlerinde savunduğu emeğiyle halkın ve bu ülkenin geleceği için bir şeyler üretmeye çalıştınız. Hep birlikte, bilimi, sanayiyi ve demokrasiyi bu ülkede kalıcı bir hale getirmeye çalıştık. Yıllardır bunu söyleyip savunuyoruz. Bu yolda bizlerle birlikte çaba gösteren, bizlerle birlikte duran ve bu ülkeye bir şeyler katmak için elinden gelen her şeyi yapan sizler gibi emekten ve halktan yana, Demokrasiden, Cumhuriyet’ten yana olan siz değerli meslektaşlarımla bu kutsal görevi yapmak ve bu gün bu güzel geceyi yaşamak büyük bir onur.

Burada bulunmak içinde nadir içinde bulunabileceğimiz, çok önemli bir topluluk ve seçkin bir topluluktur. Mesleğimizin bu halkın yararına kullanılmasında emeği geçtiği için özellikle çok gurur duyulacak bir tablodur. Bizlere bu anlamda destekleyen her meslektaşımıza ve onların yıllarca yanlarında duran değerli ailelerine bu güzel gecede mutlu bir vakit geçirmelerini ve daha nice 25- 40 ve 50 yıl boyunca ülkeye, halka hizmet etmelerini umuyorum” diye tamamlarken, Oda Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Yunus Yener açış konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Sayın Büyüklerim, Eskişehir  Şubemizin Değerli Yöneticileri, Değerli Meslektaşlarım,

64. yılına giren Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 107 bindir. Öğrenci üye sayımız da 23 bine ulaşmıştır.

Türkiye genelinde 18 Şubemiz, 98 İl-İlçe Temsilciliğimiz, 7 Mesleki Denetim Büromuz, 1.500’ü aşan işyeri temsilciliğimiz, 116 noktada aynı anda 3.150 üyemize hizmet veren Meslek İçi Eğitim Merkezlerimiz, 9 ayrı uygulamalı eğitim merkezimiz, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 823 çalışanımız; ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz onlarca kongre, kurultay, sempozyum; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinlikleri ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. Odamız, kamusal sorumlulukla yürüttüğümüz mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaşmış ve üst Birliğimiz Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB’nin en büyük Odası haline gelmiştir.

Ancak, Odalarımız bugün birçok güçlükle karşı karşıyadır. Meslek uygulama-hizmet alanlarımız daraltılmakta, mesleki denetim yetkilerimiz sınırlanmakta, üyeler ile Odalarımız arasındaki ilişkiyi koparmaya yönelik düzenlemeler yapılmakta, TMMOB ve Odalarımızın kamu kurumu niteliğindeki Anayasal özerk meslek kuruluşu olma özelliği yok edilmek ve Bakanlık bürokrasilerinin hiyerarşik vesayeti altına alınmak istenmektedir. Odalarımız ve TMMOB, Anayasaya ve kuruluş yasamıza aykırı olarak, birinci dereceden sorumlu olduğumuz kamusal mesleki sürecin dışına itilmeye çalışılmaktadır.

Diğer yandan, Odamız mevcut gücünü ve mesleki-sosyal birliğini, içinde bulunduğumuz güç dönemde üyelerinin katkılarıyla korumak ve geliştirmek durumundadır. Mühendisliğin, bilimin, tekniğin bağımsız yolunda, kamu, toplum ve meslektaş çıkarlarını esas alarak, ülkemize ve halkımıza karşı sorumluluklarımızı bundan sonra da yerine getirmek durumundayız.  

Bugün burada, emeğin, mesleğin, geçmişin ve deneyimin takdir edilip hep birlikte onurlandırıldığı geleneksel plaket töreni dolayısıyla buluştuk. Aranızda, geride bıraktığımız 63 yıllık tarihe tanıklık eden, yaşam güçlükleri içinde işinden, ailesinden zaman ayırarak Odamızı bugüne taşıyanlar ve meslekte 25. yıl, 40. yıl ödülünü alacaklar var. Bütün ağabeylerimiz ve meslektaşlarımızı emeklerinden dolayı yürekten kutluyor, sizleri var gücümüzle alkışlıyoruz.”

MMO Eskişehir Şube 'Geleneksel Gece'si, meslekte 25 ve 40. yıllarını dolduran üyelere plaketlerinin takdim edilmesiyle son buldu.