MMO Öğrenci Üye Yerel Kurultaylarına Denizli ve İstanbul Şubelerimizde Düzenlenen Kurultaylarla Devam Edildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Denizli ve İstanbul Şubelerimizde, 2 Mart 2013 tarihinde "MMO Öğrenci Üye Yerel Kurultayı" düzenlendi. İstanbul Şubede düzenlenen Kurultaya Oda Yönetim Kurulu üyelerimiz Şayende Yılmaz ve Serap Özpolat Çete katıldı.

İstanbul Şube Öğrenci Üye Yerel Kurultayı`na çoğunluğu İTÜ olmak üzere Yıldız Teknik, İstanbul Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi`nden 50`ye yakın öğrenci katıldı.
Oda Yönetim Kurulu üyelerimiz Şayende Yılmaz ve Serap Özpolat Çete kurultayda birer konuşma yaptılar.

 Kurultayda "Nasıl bir eğitim istiyoruz?" ve "Toplumcu mühendislik" başlıklı iki sunum yapıldı.Kurultayda söz öğrenciler, yeni Yök Yasa Tasarısı, mühendislik eğitiminin kalitesinin her üniversitede eşit olmayışı ve özel üniversitelerde ( atölyesi, labaratuarları mevcut olmayan üniversiteler) eğitim kalitesinin düşüşü,   üniversitelerde sermayenin ihtiyacı olan  tek tip mühendis yetiştirilmek istenmesi, işsizlik, yetkin mühendislik, anadilde ve  parasız eğitim konularında düşüncelerini dile getirdiler.

 Konuşmalarda uygulamalı, bilimsel, kaliteli, parasız ve öğrencinin kendisini sosyal alanda da yetiştirebileceği eğitim isteği ve öğrencilerin birbirleriyle rekabetçi değil örgütlü ve dayanışma içinde olması gerektiği vurgusu yapılan İstanbul Şube Öğrenci Üye Yerel Kurultayı`nda MMO nun eğitimde yeri,  önemi, görevleri gibi konulara değinildi.