MMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE TEŞEKKÜR MESAJI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar yayınladığı mesajla MMO Örgütlülüğüne 15 Mayıs TMMOB Mitingi çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

15 Mayıs 2011 Pazar günü düzenlenen "Haklarımız, geleceğimiz, halkımız ülkemiz için söyleyecek sözümüz var-TMMOB Mitingi" için örgütümüzün bütün birimlerinden Ankara‘ya akan örgütlü gücümüz, bu TMMOB mitinginin de en kitlesel kortejini oluşturmuştur.

Örgütlü bir şekilde Ankara‘ya gelen üyelerimiz, öğrenci üyelerimiz ve çalışanlarımızın mitinge katılımı, Odamızın TMMOB gündemleri ile canlı bağlar kurabildiğini göstermiştir.

Bu vesileyle Oda Yönetim Kurulu ve şahsım adına, örgütlülüğümüze samimi duygularla teşekkür ediyorum.

Mitingde dile getirdiğimiz yakıcı sorunlar ve TMMOB örgütlülüğünü doğrudan ilgilendirecek gelişmeler önümüzdeki dönem güncelliğini koruyarak daha da boyutlanacaktır. AKP‘nin "ustalık" evresine geçeceğini ilan ettiği bu dönemde iktidarın baskıcı yanı ve diktatöryal uygulamaları artacaktır. Aşağıdan yukarıya özgürlük alanlarının daha fazla sınırlandırılmaya çalışılacağı bu düzene karşı eşitlik, özgürlük, demokrasi istemiyle direnme gücümüzü yitirmemek zorundayız. 15 Mayıs mitingi bu direncin güncellenmesi açısından geleceğe dönük umudumuzu yeşertmiştir. AKP iktidarının toplumu piyasacı ve gerici kıskaca almasına itirazımızı önümüzdeki dönemde daha gür sesle çıkarmaya devam etmeliyiz. Gözünü mühendislerin meslek alanlarının tırpanlanmasına, meslek örgütlerinin yani bizlerin ortadan kaldırılmasına dikmiş olan AKP iktidarına yanıtımızı 15 Mayıs‘ta sokakta verdik, şimdi daha inatçı bir şekilde yeni cevaplara kendimizi hazırlamalıyız.

Bu nedenle mesleki ve toplumsal duyarlılıklarımızı diri tutmak, geliştirmek, günlük işleyişten merkezi reflekslerimize ve TMMOB İKK çalışmalarına kadar oldukça önem taşımaktadır. Mitingimizin örgütlenmesi sürecinde yürüttüğümüz çalışmaların genel prensiplerimiz olarak gündelik çalışmalarımızın bir parçası haline gelmesi bizi daha örgütlü bir yapıya kavuşturacaktır. Üyelerimizle yüz yüze ilişkimizi daha da kuvvetlendirdiğimiz, kendimizi yalnızca mekanik bir mesleki birlikteliğin değil, geniş ortak paydaların parçası haline getirdiğimizde Odamız ve Birliğimiz geleceğe daha kararlılıkla yürüyecektir.

Önümüzdeki zorlu süreçleri hep birlikte göğüsleyip aşacağımız inancıyla OYK ve şahsım adına TMMOB Mitingi‘ne aktif katılımınız için teşekkürlerimi yineliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygılarımızla.

Ali Ekber ÇAKAR
TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Yönetim Kurulu Başkanı