ODA-ÜNİVERSİTE BULUŞMASI KİTABI ÇIKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız 39. dönemde "Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Havacılık, Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakülteleri Bölüm Başkanları/Dekanları ile birlikte ilkini gerçekleştirdiği "Oda-Üniversite Buluşması" nın ikincisini düzenlemiş ve burada dile getirilen görüş ve öneriler kamuoyunun kullanımına sunulması amacıyla kitap haline getirilmiştir.

 

"ÜNİVERSİTE-MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BULUŞMASI" kitabını okumak için tıklayınız

SUNUŞ

İçinde bulunduğumuz yüzyıl; bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızla yenilendiği ve en üst düzeye ulaştığı bir dönem olmuştur. Her bir gelişim kendi karşıtını yaratmakta, her bir karşıt ise yeni bir gelişimi zorunlu kılmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin en üst düzeye ulaştığı böylesi bir süreçte ilgili meslek alanlarımızın bu gelişmeleri takip etmesi, yeni organizasyonlara yönelmesi bir zorunluluk halini almaktadır. Ancak yaşanmakta olan sürecin hızı ve karmaşıklığı bu sürecin dinamiklerinin tanımlanarak kavranmasını zorlaştırmaktadır. İşte bu amaçla Odamız; gelişen bu sürecin basit bir seyircisi olunması yerine, ülkemizdeki tüm dinamiklerin harekete geçirilmesini ve bu sürecin ülke ve toplum yararına kullanılması için çalışmalar yapılmasını hedeflemektedir.

Bu amaçla gelişmelerin dinamiklerini kavrayarak, ülkemiz sanayisinin ve kalkınmasının hizmetine sunmak Üniversitelerin ve Meslek Odalarının önünde tarihsel bir görev olarak durmaktadır. Bu süreç ülkemizde üretime dayalı bir sanayileşmenin gerçekleşebilmesi için; toplumun refahı ve kalkınması doğrultusunda bir sanayinin ihtiyacını karşılayabilecek, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, yorumlayabilen ve ülke sanayine aktarabilen mühendislerin yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle gelişmelere ayak uydurabilecek , teknoloji üreten ve kullanan mühendislerin yetiştirilmesi gerçeği mühendislik eğitimi veren üniversitelerin programlarının değerlendirilmesini zorunlu kılmaktadır.

Ülkemizde mühendislik eğitiminin durumunu tespit ederek, bu gelişmelerin dinamiklerini kavrayabilecek ve ülke-toplum yararına sunabilecek nitelikte mühendislerin nasıl yetiştirilmeleri gerektiği konusunda önermelerde bulunmak, bu konularda toplumun, siyasi iktidarın, sanayinin ve üniversitelerin dikkatini çekmek ve bu amaçla ortak üretim alanlarını oluşturmak için Odamız 39. dönemde "Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Havacılık, Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakülteleri Bölüm Başkanları/Dekanları ile birlikte ilkini gerçekleştirdiği "Oda-Üniversite Buluşması" nın ikincisini düzenlemiş ve burada dile getirilen görüş ve öneriler kamuoyunun kullanımına sunulması amacıyla kitap haline getirilmiştir.

Etkinlikte siz değerli öğretim görevlilerince ve Oda yöneticilerince dile getirilen görüş ve önerilerin; gerek bundan sonra birlikte gerçekleştireceğimiz etkinliklere gerekse ülkemizde uygulanmakta olan eğitim politikalarına olumlu bir katkı oluşturacağı inancıyla...

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu