ODA YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMİN KORAMAZ'IN YENİ YIL MESAJI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Oda Yönetim Kurulu adına 2009‘un sanayileşen, hakça bölüşen demokratik bir Türkiye yürüyüşümüzde bizleri özlemlerimize yaklaştıran bir mücadele yılı olması ve esenlik dilekleriyle yeni yılınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ‘ın
Yeni Yıl Mesajı

Sayın Üyemiz,
Türkiye önemli gelişmelerle dolu 2008 yılını geride bırakarak yeni bir yıla girmektedir. Özelleştirmeler, kriz, işten çıkarmalar, yoksulluğun artması, gıda, doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan zam yağmuru, ücretlere yeterli artış yapılmaması ve 2009 mali yıl merkezi bütçesinin temel parametreleri, 2008‘deki olumsuz gelişmelerin yalnızca birkaçıdır. Bu tablo ve ülkemiz iç politikasının taşıdığı çok yönlü gerilimlerin ürünü olan ekonomik, sosyal, siyasi göstergeler, 2009‘un önceki yıllara göre daha zorlu bir yıl olacağını göstermektedir. 

24 Ocak 1980 kararları ile uygulamaya sokulan yeni liberal programlar ile artan dışa bağımlılığın sanayiden enerji, tarım, su politikaları ve yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin talanına dek birniktirdiği olumsuzluklar yüzeye çıkmaya başlamıştır. TÜİK‘in resmi rakamlarıyla, 5 kişiden birinin yoksulluk, 20 kişiden birinin de açlık sınırı altında yaşadığı bir Türkiye söz konusudur. IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Gümrük Birliği ve AB anlaşmalarının ardından gelen 1998 tarihli IMF ile yapılan 10 yıllık "Yakın Takip Anlaşması" ve 2001‘de uygulanmaya başlanan "Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı"nın gerçekte ülkemizi ne denli zayıflattığı ortadadır. Bu nedenle küresel krize kendi birikmiş ekonomik kriz ögeleriyle katılan Türkiye‘nin kaynaklarının yeni borç, faiz ödemeleri ile heba edilmesine artık daha güçlü bir şekilde dur demek gerekmektedir. 
Diğer yandan İsrail‘in ABD onayıyla Gazze‘de yaptığı katliam, bölgenin yeni gerilimlerin öngününde olduğunu göstermektedir. Yeni ABD yönetiminin İran ve Pakistan‘a yönelik emellerinin İsrail‘in Gazze katliamıyla bir şekilde örtüşmesi söz konusu olabilecektir. 

Değerli Meslektaşlarım, 
Yarım yüzyılı aşkın bir tarihi olan Odamız, örgütlülük seviyesi ve kurumsal alt yapısını güçlendirerek üyeleri ve ülke halkına hizmet sunan kamusal nitelikli bir meslek kuruluşu olarak önemli mesafeler kat etmiştir.   
Üye sayımız 70 bini aşmıştır ve ayrıca 7.500 öğrenci üyemiz bulunmaktadır. 18 Şube, 108 İl-İlçe Temsilciliği ve Mesleki Denetim Bürosu, 160‘a ulaşan LPG‘li araç kontrol noktası; akredite olmuş A Tipi Muayene Kuruluşu, Merkez Laboratuvarı, Personel Belgelendirme Kuruluşu, Asansör Kontrol Merkezi; 49 noktadaki Meslek İçi Eğitim Merkezleri; 539 çalışanı ve çok sayıda kurul, komisyon ve birim ile güçlü ve yaygın bir örgütlenme ağına sahip bulunuyoruz.  Odamızın düzenlediği kongre, kurultay, sempozyum etkinlikleri, meslek içi eğitim çalışmaları, teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları, mesleki denetim, bilirkişilik-ekspertizlik, teknik ölçüm hizmetleri, uzmanlık alanlarımızla ilgili raporlar ve zengin yayın çalışmaları bu kapsamda çok yönlü bir şekilde yürütülmektedir. 

Bütün bu çalışmalar yalnız ve yalnızca örgütlü üyelerimiz ve toplumsal sorumluklarımızdan aldığımız güç ile yürütülmektedir. Ülkemizi ve bütün sektörleri saran kriz koşullarına karşın, meslek alanlarımızın korunması ve genişletilmesi doğrultusundaki çalışmalarımız aksatılmaksızın sürdürülecektir. "Mühendislerin ve mesleğimizin sorunları ülkemizin ve halkımızın sorunlarından bağımsız değildir" şeklindeki temel ilkemiz, kriz koşullarında da korunarak rehberimiz olacaktır. 
Odamız 2009 yılında da ranta dayalı ekonomik politikalara, ülke kaynaklarının talan edilmesine, savaş ve işgallere, etnik düşmanlıklara, sosyal devletin tasfiye edilmesine, meslek alanlarımızı da saran işsizliğe, gelir bölüşümündeki adaletsizliğe, meslek uygulama alanlarımızın daraltılması ve tüm anti-demokratik uygulamalara, karşı bu ülkenin aydınlık güçleriyle birlikte saf tutmaya devam edecektir.  

Biliyoruz ki bir başka dünya ve başka bir Türkiye mümkündür. Bu vesileyle, bütün bu çalışma, özlem ve gerekliliklerin daha da güçlenmesi ve yaygınlaşması, örgütlü üyelerimizin Oda çalışmalarına koyduğu katkıyı artırmasından geçtiğini belirtmek istiyorum.  

Oda Yönetim Kurulu adına 2009‘un sanayileşen, hakça bölüşen demokratik bir Türkiye yürüyüşümüzde bizleri özlemlerimize yaklaştıran bir mücadele yılı olması ve esenlik dilekleriyle yeni yılınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
30.12.2008