ODAMIZ KADIKÖY MİTİNGİNDEYDİ...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB öncülüğünde 12 Emek ve Meslek Örgütünün, Irak‘ın işgalinin 2.yıldönümünde, Kadıköy‘de düzenlediği mitinge onbinlerce savaş karşıtı katıldı.

Miting açış konuşmasını TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı yaptı. Daha sonra Emek ve Meslek Örgütleri temsilcilerinin konuşmaları ile süren miting Mor ve Ötesi konseri ile son buldu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı konuşmada, ‘‘ABD‘nin 2 yıldır Irak‘ı işgal ettiğini‘‘ kaydederek, ‘‘Bugün dünyada kan, açlık, gözyaşı, ve savaşlar var. Küresel bir saldırı yapılıyor ama bunlara karşı küresel bir direniş de var‘‘ dedi. ABD‘nin Irak‘ta başlattığı savaşın süreceğini ve diğer ülkelere de sıçrayacağını savunan Soğancı, ‘‘Küresel Eylem Günü‘‘ olan bugün ise dünyanın birçok ülkesinde barış, eşitlik ve özgürlük isteyen insanların biraraya geldiğini bildirdi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, ABD‘nin, Irak‘tan sonra Suriye, İran ve Venezüella‘ya saldırmak istediğini ileri sürerek, ABD‘nin bu tutumuna karşı barışseverlerin mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de, ABD Irak‘tan ve Ortadoğu‘dan çekilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, ‘‘Bugün dünyanın dört bir yanında binlerce insan barış için ‘Bush‘a hayır‘ demek için ayakta‘‘ diye konuştu.

Türk-İş adına konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da, ABD‘nin Ortadoğu‘daki enerji kaynaklarının peşinde olduğunu, bu nedenle başlattığı Irak savaşını çeşitli ülkelerde sürdüreceğini ve sıranın Türkiye‘ye geleceğini savundu.