ODAMIZ MERKEZ ÖĞRENCİ KOMİSYONU ÜYESİ BURAK ERGENE&8217;NİN İTÜ&8217;DEN BAŞLATTIĞI ANKARA&8211;YÖK YÜRÜYÜŞÜNÜ DESTEKLİYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Burak ERGENE haksızlığı protesto etmek için dün İstanbul’dan Ankara’ya, YÖK binasına bir yürüyüş başlatmıştır. Odamız öğrenci üyemizin "Özgür Bir Üniversite" talebiyle başlattığı yürüyüşü desteklemekte, İTÜ yönetimini aldığı yanlış karardan bir an önce dönmeye çağırmaktadır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası,
Oda Merkez Öğrenci Komisyonu Üyesi Burak Ergene'nin 
İTÜ'den Başlattığı Ankara–YÖK Yürüyüşünü Desteklemektedir

2 Aralık 2008 tarihinde İTÜ Maçka Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda, üniversite dışından gerici faşist bir grup tarafından öğrencilere yönelik satır ve bıçakların kullanıldığı saldırıda, biri kalbinden ağır yaralı olmak üzere, aralarında Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu üyesi bir öğrencinin de bulunduğu 4 öğrenci yaralanmıştı. 
Saldırıya üniversitenin bütün öğrencileri haklı olarak anında tepki göstermiş, ancak üniversitelerdeki polis hakimiyetine karşın gerçekleşen bu saldırının faturası, saldırıya tepki gösterenlerden 10 öğrenciye verilen okuldan uzaklaştırma cezaları olmuştur. Üniversiteden uzaklaştırılan öğrencilerden biri, Makina Mühendisleri Odası Merkez Öğrenci Komisyonu Üyesi Burak ERGENE'dir.

Aklıselim düşünen herkes öğrencilerin can güvenliğinin korunmasına dönük önlemler beklerken, üniversite yönetimi okula dışarıdan gelen ve öğrencilere saldıran grubun eylemlerini meşrulaştıran bir karara imza atarak kendi öğrencilerine ceza vermiştir. Bu karar, üniversite yönetiminin saygınlığına gölge düşürmektedir. Zira üniversite yönetimlerinin görevi, öğrenim alanı ve öğrencilerine sahip çıkmak, onların can güvenliğini sağlamaktır. 
Burak ERGENE bu haksızlığı protesto etmek için dün İstanbul'dan Ankara'ya, YÖK binasına bir yürüyüş başlatmıştır. Odamız öğrenci üyemizin "Özgür Bir Üniversite" talebiyle başlattığı yürüyüşü desteklemekte, İTÜ yönetimini aldığı yanlış karardan bir an önce dönmeye çağırmaktadır.

Emin KORAMAZ
TMMOB Makina Mühendisleri Odas