ÖĞRENCİ ÜYE KURULTAYI ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Oda merkezimiz tarafından düzenlenen Öğrenci Üye Kurultayı 13 Mart 2005 Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu‘nda "Mühendislik Eğitiminin Sorunları ve Mühendisliğin Geleceği" başlığı ile toplandı. Kurultayda Moğollar ve Grup Kızılırmak konser verdi.

SUNUŞ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası uzmanlık alanlarında (Sanayi, Bilim, Teknoloji, Üretim, Doğal Kaynaklar, Mühendislik eğitimi vb.) yaşanan sorunları ülke ve toplum sorunlarının ayrılmaz bir parçası olarak görmektedir.

Odamız; çalışma ilkeleri ışığında meslek, meslektaş ve öğrenci üye sorunları hakkında halktan, emekten, demokratikleşmeden yana çalışmaları yürütecektir.

Özelde mühendislik eğitiminin genelde ise üniversite öğretiminin bağımsız demokratik bilimsel eğitim olmasını savunmaktadır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Üyeleri 13 Mart 2005 tarihinde bilimsel, özerk ve demokratik üniversite için bir araya geliyorlar. Dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Öğrenci Üye Kurultayı 2005'te "Mühendislik Eğitiminin Sorunları ve Mühendisliğin Geleceği" başlığı altında öğrencilerimizin bakış açısı ile üniversitelerin ve mühendislik eğitiminin sorunlarını tespit ederek çözüm yollarını arayacağız.

AMAÇ

Üniversitelerin makina, endüstri, işletme, uçak, uzay, havacılık bölümlerinde öğrenim gören öğrenci üyelerimize, ülkemizdeki mühendislik eğitimi ve üniversitelerde yaşanan sorunların, meslek alanlarımıza ilişkin gelişmelerin öğrenci üyelere yansımasını, eğitim sorunlarına ve çözümlerine dair düşüncelerini, önerilerini ortaya koyarak tartışabilecekleri özgür bir platform açarak yarınlarımıza ışık taşımaktır.

Öğrenci komisyonları ile başlatılan, öğrenci - üyelik ile ilerletilen Oda - Öğrenci ilişkisini güçlendirerek mesleki demokratik kitle örgütü olarak gördüğümüz Odamızda birlikte üretme, birlikte karar alma ve birlikte yönetme anlayışını hayatın her alanına yaymaktır.

Mezun olduklarında üyesi, hatta yöneticisi olacakları Oda‘nın mesleki ve toplumsal alanlardaki çalışmalarını tanımalarını ve geliştirmelerini sağlamaktır.

Öğrenci üye çalışmalarının kurumsallaşmasını sağlamaktır.

KAPSAM

Mühendislik Eğitiminin sorunlarını tespit ederek eğitimin nasıl olması gerektiğini ortaya çıkararak mühendisliğin geleceğini öğrenci üye gözüyle tartışmak,

Günümüz dünyasında küreselleşme süreciyle birlikte yaşanan en büyük sorunlardan biri olan yabancılaşma, işsizlik ve istihdam konularını incelemek ve bunların mühendislik eğitimiyle ilişkisini ortaya çıkarmak,

Mühendislik ve etik konusunu öğrenci üyelerimize aktarmak, mühendisin toplumsal sorumluluklarını tartışarak öğrenci üye gözüyle yarınlara hazırlıklı olmak,

Siyasal iktidarların üniversiteyi oluşturan öğrencileri, üniversite çalışanlarını ve öğretim elemanlarını yıllardır yok sayarak yürütmekte olduğu politikalara öğrenci gözü ile alternatiflerimizi yaratarak karşı durmaktır.

KURULTAY PROGRAMI

Kurultay Ana Başlığı

Mühendislik Eğitiminin Sorunları ve Mühendisliğin Geleceği

Kurultay Alt Başlıkları

- Üniversite Bileşenlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri

- Mühendislikte ve Eğitimde Yeniden Yapılanma

- İşsizlik ve İstihdam

- Mühendislik ve Etik

- Mühendisliğin Toplumsal Sorumluluğu ve Örgütlenme

Gençlik Şöleni

KATILIM

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Kurultayı 2005 basına ve kamuoyuna açık olup, katılım delege düzeyinde olacaktır. Makina Mühendisleri Odası (Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Uzay ve Havacılık Bölümleri ) öğrenci üyeleri kurultayımızın delegesidir.

ÇAĞRI

Makina, Endüstri, Sanayi, Uçak, Uzay, Havacılık, İşletme Mühendisliğinde öğrenim gören öğrenci arkadaşlar;

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Öğrenci üyeleri olarak 13 Mart tarihinde Ankara‘da yapılacak olan Öğrenci Üye Kurultayı 2005 etkinliğine katılıp, bireysel hukukunuzu kullanarak, hayata baktığınız noktadan Odamızın sizlerle birlikte yaratacağı demokratik ve bağımsız platformda kendinizi ifade ediniz. Sorunlarınızı tanımlayıp, çözüm önerilerinizi ortaya koyunuz.

Gelecekte üyesi ve yöneticileri olacağınız TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına Sistem- Üniversite -; Öğrenci - Oda ilişkisini tanımlayınız.

ÖZERK - DEMOKRATİK - BİLİMSEL ÜNİVERSİTE İÇİN,

HAYDİ ÖĞRENCİ ÜYE KURULTAYINA!