Onuncu Kalkınma Planı Çalışma Grubu Toplantısına Katıldık

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Onuncu Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Çalışma Grubu ikinci toplantısı 12 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da yapıldı. Enerji Güvenliği ve Verimliliği Çalışma Grubu toplantısına Oda adına Oda Yönetim Kurulu üyesi Şayende Yılmaz ve MMO Enerji Çalışma Grubu üyesi H. Caner Özdemir katıldı.

 Enerji Güvenliği ve Verimliliği Çalışma Grubu toplantısında; ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin temel girdisi olan enerjinin güvenli, sürdürülebilir ve rekabetçi maliyetlerle temini, enerjinin hane halkı bütçesi, sanayi maliyetleri ve cari açık üzerindeki etkisini en aza indirmek amacıyla nasıl bir enerji sektörü yapısının hedefleneceği ve bu hedef için hangi politikaların izlenmesi gerektiği tartışıldı. Toplantıda; gerek birincil enerji gerekse elektrik enerjisi arz güvenliğinin sağlanması kapsamında petrol ve doğalgaz, elektrik enerjisi, nükleer enerji, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında dünya ve ülkemizdeki sorunlar, gelişmeler ile bunların yarattığı riskler ve sunduğu fırsatlar, güçlü ve zayıf taraflarımız, çözüm ve politika önerileri kapsamlı olarak değerlendirildi.

Çalışma Grubu metinlerinde Odamızın hazırladığı "enerji verimliliği" ve "enerjinin görünümü" raporlarından da yararlanılarak, enerji üretiminde ağırlığın yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verilmesi, enerji planlamalarının ulusal ve kamusal çıkarların korunması ve toplumsal yararın artırılması doğrultusunda yapılması gerektiği vurgulandı.