SEKTÖR DERNEKLERİ-MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BULUŞMASI KİTABI ÇIKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamızın faaliyet gösterdiği alanlardaki Sektör Dernek ve Kuruluşlar ile ilişki ve işbirliğinin geliştirilerek kurumsallaşmasını hedefleyen buluşma 27 Kasım 2004 tarihinde Ankara‘da gerçekleştirilmişti.

Bu kitapta etkinlikte yer alan açılış konuşmaları, Oda sunumları ve Sektördeki durum, sorunlar ve Oda-Sektör işbirliği konularında yapılan görüşmeler yer almaktadır.

 

"SEKTÖR DERNEKLERİ-MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BULUŞMASI" kitabını okumak için tıklayınız

SUNUŞ

İçinde yaşadığımız yüzyıl, bilim ve teknolojide çok hızlı gelişim ve dönüşümlere tanık olmaktadır. Günümüzde ülkeler bilim ve teknolojinin geliştirilmesi ve yenilenmesine yönelik yaptıkları çalışmalar, bütçelerinden ayırdığı kaynakların büyüklüğü ile diğer ülkelerden daha ileriye geçebilmektedir. Gelişmiş ülkeler ulusal yenilenme politikalarını hayata geçirebilmek için AR-GE çalışmalarına, bilim, teknoloji ve eğitim alt yapısına bütçelerinden ayırdıkları kaynakları ulusal çıkarları doğrultusunda sürekli arttırmakta ve gelişme stratejilerine önem vermektedir.

Odamız ülkelerin kalkınmasının temel parametrelerinden biri olan sanayileşmenin ve ülkemiz lehine bu süreçte izlenecek politikaların bilincindedir. Bu süreç uluslararası pazarlarda rekabet gücünün olabilmesi için; ülkemizde bugüne kadar sürdürülen sanayileşme politikalarının her zamankinden daha fazla belirginleşmesini ve yeniden tartışılmasını gerektirmektedir. Bu gerçeklerin ışığında Makina Mühendisleri Odası ulusal bir kalkınma stratejisi kapsamında sanayi politikalarını belirlemek ve toplumsal faydaya dönüştürmek için merkezi ve yerel düzeyde etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler ile ülkemiz kalkınmasına hizmet edecek üretici dinamikler harekete geçirilmeye çalışılmakta ve ortak platformlar oluşturulmaktadır. Yaratılan bu platformlarda mesleğin ve meslektaşın sorunları tartışılmakta ve çözüm önerileri üretilerek siyasi iktidarların dikkati çekilmeye çalışılmaktadır.

Bu amaçla Odamız, ulusal kalkınmamızda önemli yeri olan sektör dernek ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte düzenleyeceği ortak etkinlikler sonucunda geliştirilecek politikaların hayata geçirilmesine büyük önem vermektedir. Bu süreçte hayata geçirilecek birliktelik ve ortak etkinliklerin siyasal iktidarlar tarafından tek taraflı olarak belirlenen bilim,teknoloji ve kalkınma politikalarında ciddi bir ağırlığı olacaktır.

27 Kasım 2004 tarihinde gerçekleşen toplantıda sektörel dernek, birlik, vakıf ve Odamızın yöneticilerince dile getirilen görüş ve önerilerin, gerek Odamız tarafından bundan sonra yapılacak etkinliklere gerekse ülkemiz politikalarına olumlu bir katkı sağlayacağı inancıyla..

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu