SUAT SEZAİ GÜRÜ ÖLÜMÜNÜN 16. YILINDA DOSTLARI TARAFINDAN ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) 29 Şubat- 1 Mart 1992 tarihlerinde yapılan Oda Genel Kurulu ve seçimlerinde 12 yıl aradan sonra yeniden Oda Genel Sekreterliğine seçilen Suat Sezai Gürü, ölümünün 16. yılında dostları ve sevenleri tarafından MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda yapılan etkinlikle anıldı. Görevi gereği Konya Ereğli’ye yaptığı bir seyahat sırasında yaşamını yitiren Suat Sezai Gürü için yapılan anma etkinliğine TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri ile Oda Yönetim Kurulu üyeleri, Oda üyeleri ve çalışanları katıldı.

Anma etkinliğinde sırasıyla; MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Halil Salmanlı, Kaya Güvenç, Oğuz Türkyılmaz, Halil Altın ve Ahmet Eniş birer konuşma yaparak, Suat Sezai Gürü ile ortak anılarını anlattılar. Konuşmalarda, Gürü‘nün mütevazi, paylaşımcı ve fedakar yönleri örneklerle dile getirilerek, Makina Mühendisleri Odası‘nın bugün geldiği noktada Gürü‘ye çok şey borçlu olduğu belirtildi.  

 

MMO Başkanı Emin Koramaz, konuşmasında Suat Sezai Gürü‘nün sözünü esirgemeyen, mert ve dürüst kişiliği ile insanların hafızasında yer ettiğini vurgulayarak, Odanın bugün  kurumsallaşmada ulaştığı düzeyde emeğinin büyük olduğunu ifade etti. Gürü‘nün Genel Sekreter olduğu 1992 yılında Odada çalışan sayısının 100 civarında, Odanın üye sayısının ise 40 bin civarında olduğunu anımsatan Koramaz, "Bugün Odada çalışan sayısı 539, Odanın üye sayısı ise 75 bin. Bugün geldiğimiz bu düzey, Sezai‘nin ufkunun genişliğinin bizlere yansımasıdır. Yitirdiğimiz insanları sadece doğum günlerinde, ölüm yıldönümlerinde hatırlayarak değil, yapılan işlere o insanların istemlerinin de yansıtılması ile anabiliriz" diye konuştu.