TMMOB GENEL KURUL DELEGELERİ MADENCİ ANITINA SİYAH ÇELENK BIRAKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB 41. Olağan Genel Kurulu delegeleri maden kazalarında yaşanan ölümleri protesto etmek için Kızılay'daki Madenci Anıtı'na siyah çelenk bıraktı.

Genel Kurulun üçüncü günü olan 29 Mayıs 2010 tarihinde Kocatepe Kültür Merkezi önünden Madenci Anıtı‘na "Madenlerde ölüm kader değildir", "Ölümler, iş cinayetleri durdurulabilir" sloganları ile yürüyen TMMOB delegeleri adına Genel Kurul Divan Başkanı Nevzat Uğurel ve Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun tarafından "Kazalar Kader Değil" yazılı siyah çelenk bırakıldı.

Nevzat Uğurel, "Daha fazla kan, daha fazla sömürü ve daha fazla emekçi ölümüne neden olmaması için bu eylem son uyarı olarak kabul edilmelidir" derken, Mehmet Torun, madenlerde ölümün kader olmadığını, bunun emek sömürüsünün, taşeronlaşmanın ve özelleştirmelerin sonucu olduğunu ifade etti. Torun, "41. Dönem TMMOB Genel Kurul delegeleri olarak, madenlerde ölümün kader olmadığını haykırıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer‘in, ‘19 madenci güzel öldü‘  şeklinde yaptığı açıklamayı da kınıyoruz. Bu son uyarımızdır. Bundan sonra yapacağımız eylemler daha kitlesel olacaktır. Ölümlerin durdurulması, hepimizin yaşam hakkı en doğal talebimizdir" şeklinde konuştu.

TMMOB delegeleri açıklamanın ardından, Zonguldak Karadon‘da grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.