TMMOB, KAMU EMEKÇİLERİNİN BİR GÜNLÜK UYARI GREVİNE DESTEK VERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Türkiye'nin her yerinde "Toplu sözleşme hakkımızı çiğnetmemek için, İnsanca ücret için, Krizin bedelini ödememek için, Demokratik bir çalışma yaşamı için, 25 Kasım'da grevdeyiz" diyerek 1 günlük uyarı grevine giden kamu emekçilerine, TMMOB de üyeleriyle destek verdi.

KESK‘e bağlı sendika üyesi kamu çalışanları eylem için Ankara�‘da Ziya Gökalp Caddesi�‘nde toplandı. TMMOB, TTB, DİSK ve çok sayıda demokratik kitle örgütünün destek verdiği eylemde sloganlar ve taşınan dövizlerle "grevli toplu sözleşme hakkı" istendi.
Mitingde konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "Buradan muhteşem görünüyorsunuz. Esas olan budur, uyarı budur, grev budur" diyerek miting alanındakileri selamladı. TMMOB‘nin 350 bini aşan üyesinin üçte birinin kamuda çalıştığını belirten Soğancı, "Sizin sorunlarınız bizim sorunumuzdur. Bizim sorunlarımız halkımızın sorunlarından ayrı değildir.
Bugün buraya gasp edilen grevli toplu sözleşme hakkımızı almak için geldik; aşımıza, işimize, geleceğimize sahip çıkmak için geldik. Vahşi kapitalizmin küresel krizinin bedelini ödememek için geldik. KESK‘le, kamu emekçileriyle dayanışma için geldik. Bugün burada Türkiye demokrasi
mücadelesine bir ünlem konuyor. Bunun adı daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için bir siyasi iktidarı uyarı eylemliliğidir. Şimdi karanlığa karşı direnme zamanıdır. Şimdi bu mücadeleyi omuz omuza yürüyerek büyütme zamanıdır. Şimdi kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz deme zamanıdır" şeklinde konuştu.