TMMOB, ÖĞRENCİ ÜYELERİNE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU HAKKINDA MEKTUP GÖNDERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu hakkında, TMMOB'nin öğrenci üyelerine bir mektup göndererek; referandum sürecine ve referandumda oylanacak paket içeriğine dair bilgi verdi.

Öğrenci üyelerimize gönderilen mektuba haberin devamında, .pdf formatındaki haliyle birlikte ulaşabilirsiniz.

Sevgili Öğrenci Üyemiz,

İsterdik ki sizinle eğitim sürecimiz, mesleğimiz ve meslek alanlarımızla ilgili güncel gelişmeleri paylaşalım. Ancak ülkemizin gündemi elinizdeki bu mektubu kaleme almayı zorunlu kıldı.

Eğitiminize, okullarınıza odaklandığınızın, bir an önce üniversitelerinizden mezun olup meslek hayatına atılmak için çabaladığınızın farkındayız.  Yaşamınızın bu döneminizde birçok sorun ve sıkıntı ile baş etmek durumunda kaldığınızı biliyoruz.

Ülkede yaşananlar, uygulanan politikalar canınızı sıkıyor. Toplumsal kutuplaşmadan, ayrışmadan, şiddet ve baskıdan yoruldunuz.  Belki mezun olduktan sonra başka bir ülkede yaşamayı dahi düşünüyorsunuz.

Önce özerkliği ve kamusallığı; şimdi de büsbütün kimliği, bilimselliği, akademisyenleri elinden alınmış üniversitelere mecbur bırakılıyorsunuz.  Gündelik yaşamınız baskı altına alınmaya çalışılıyor, sosyal medya paylaşımlarınız, laiklik isteğiniz suç sayılabiliyor. İş ve gelecek kaygısıyla sadece yarınınızı değil, bugününüzü de düşünmek zorunda bırakılıyorsunuz.

Bildiğiniz üzere böylesi bir ortamda anayasa değişikliği referandumu sürecine girdik. Referandumda oylayacağımız Anayasa değişikliği incelendiğinde;

Değişikliklerin, sayısı 400 bini aşan mühendislik, mimarlık ve şehir planlama bölümü öğrencisinin beklediği meslek alanlarımızda istihdamın genişletilmesi ve geliştirilmesi için hiçbir çözüm önerisi içermediğini,

Türkiye Varlık Fonu örneğinden de anlaşılacağı üzere, kamu kaynakları ve varlıklarını; kamusal denetimi, kamusal hizmetler ile Birliğimiz TMMOB gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ortadan kaldıracak boyutlara sahip olduğunu,

Okullarımızda bizlere öğretilen, demokrasinin gereği olan kuvvetler ayrılığı ilkesinin çiğnenmekte olduğunu,

İtiraz ettiğimiz tüm yanlış politikaların kalıcı bir hale getirilmeye çalışıldığını,

Ülkenin tek bir insanın eline terk edildiğini,

Referandumda bir anayasayı değil ülkemizin, bizlerin geleceğini oylayacağımızı,

Özetle, bu değişikliğe evet demek için hiç bir gerekçenin olmadığını göreceksiniz.

16 Nisan referandumunda kullanılacak oy bu nedenle çok önemli.  Sizler de ortak geleceğimizi şekillendirecek bu önemli kararda pay sahibi olacaksınız.

Bizler, bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak ortak geleceğimiz için Hayır diyeceğiz.

Sizlerin de referandumda sandığa giderek aydınlık ve mutlu yarınlar adına üzerinize düşen sorumluluğu yerine getireceğinize yürekten inanıyoruz.

Sevgilerimizle.

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı