TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET SOĞANCI'DAN, 40. DÖNEM GENEL KURUL DELEGELERİNE MEKTUP

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 29 Mayıs-1 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak olan 40. Olağan Genel Kurulu öncesinde, 40. Dönem Genel Kurul delegelerine bir mektup gönderdi.

TMMOB 40. DÖNEM GENEL KURUL DELEGELERİNE,
Sevgili Arkadaşlar,

Birliğimizin 40‘ıncı Genel Kurulu‘nu 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Ankara‘da hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Genel Kurula katılarak daha etkin, daha demokratik ve daha işlevsel bir TMMOB örgütlülüğü için, TMMOB‘nin 40‘ıncı döneminin çalışma programını belirlemek için hepimizin birlikte söyleyecekleri şimdi çok daha önemli.

Odalarımızın Genel Kurul Sonuç Bildirilerinde hep birlikte bir kez daha vurguladık:

TMMOB ve bağlı Odaları; Mesleki demokratik kitle örgütüdür. Demokrat ve yurtsever karakterdedir. Emekten ve halktan yanadır. Anti-emperyalisttir, -Yeni Dünya Düzeni" teorilerinin, ırkçılığın ve gericiliğin karşısındadır. Siyasetin dar anlamını aşar, yaşamın her olayını siyasetle ilişkili görür. Barıştan yanadır. İnsan hakları ihlallerine karşıdır, insanlık onurunun korunmasından yanadır. Örgütsel bağımsızlığını her koşulda korur, gücünü sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alır. Meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılamayacağını kabul eder. Politikanın oluşturulmasında ve uygulanmasında demokratik merkeziyetçi yöntemleri uygular. Karar alma süreçlerinde demokratik ve katılımcıdır. Bağlı Odaları ile birlikte mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek alanlarını düzenler, üyesinin ve halkın çıkarlarını korur. Sanayileşme ve demokratikleşme alanlarında durum tespitleri yapar, politikalar ve çözüm önerileri üretir. Ülkenin demokratikleşmesi için çaba sarf eder. Kamuoyu oluşturmaya yönelik çalışmalar içinde tartışmasız yer alır. Demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütleri ile ilkeli ve demokratik işbirliği içerisindedir.

TMMOB ve bağlı Odaları önümüzdeki dönemde de,

Meslek ve meslektaş sorunlarının halkın sorunlarından ayrı tutulmayacağını bilerek çalışmalarını yürütecektir. Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye özlemiyle emekten ve halktan yana mücadelesini sürdürecektir. Barıştan, dostluktan, dayanışmadan ve bir arada yaşamdan yana etkinliklerin içerisinde aktif olarak yer alacaktır. Toplumsal muhalefetin odağında yer alarak onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edecektir.

Değerli Arkadaşlarım;

Oda Genel Kurullarımızda güven tazeledik.

TMMOB Genel Kurulu‘nda da herkese hep birlikte bir kez daha duyuracağız:

Biz, "Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB‘ye ihtiyacı var" sözünden hareketle; önümüzdeki dönemde de neoliberal politikalara, gericiliğe ve darbe özlemcilerine karşı mücadelemize hiç ara vermeden, hiç bıkkınlık göstermeden, hiç yılmadan devam edeceğiz.

Yaşasın TMMOB örgütlülüğü

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı