TS EN ISO/IEC 17025:2000 "DENEY VE KALİBRASYON LABORATUARLARININ YETERLİLİĞİ İÇİN GENEL ŞARTLAR" TEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Ölçüm ve analizlerin daha doğru, sistematik, belli bir standartta, eğitimli personelce yapılması için 31 Mart 2005 tarihinde Oda Merkezinde gerçekleştirilen ve MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Çınar tarafından verilen eğitime 15 Şubemizden 35 teknik görevli katılarak sertifikalandırılmıştır.

Yıllardır sürdürülen çalışmalarda eğitimin önemini vurgulayan Odamız yine bir örgüt içi eğitim gerçekleştirmiştir. Bilindiği gibi Odamız Baca Gazı Emisyon ve Gürültü Kontrolü Ölçüm ve Analiz hizmetleri ile ilgili Laboratuarını kurmuş, çevre analizleri yeterlilik belgesinin alınması ve akreditasyon sürecini başlatmıştır. Bu kapsamda kalite sisteminin kurulması, çalıştırılması, teknik olarak yeterli olduğunu ve geçerli sonuçlar ürettiğini göstermesi için bu standarda göre kendisini yeniden yapılandıran Deney laboratuarımızda görev yapan teknik görevlilerin eğitimi bu sürecin önemli bir ayağı olarak görülmelidir.

Eğitim;

1. Akreditasyon, Metroloji, Standardizasyon,

2. Uygunluk Değerlendirmesinde Standart ve Direktiflerin Yeri,

3. EN 45000 ve ISO 17000 Serisi Standartlar,

4. ISO/IEC 17025 Standardı,

4.1. EN 45001 ve ISO/IEC 17025 Karşılaştırması

4.2. ISO 9000 Serisi Standartlar ve ISO/IEC 17025 Karşılaştırması

4.3. ISO 17025 Temel Bölümleri

4.3.1. Yönetim Şartları

4.3.2. Teknik Şartlar

Kapsamında gerçekleştirilmiştir.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Çınar tarafından verilen eğitime aşağıdaki teknik görevliler katılmıştır;

Merkez : Emin G. Uysal

Edirne : M. Ünal Şenyurt, Cüneyt Alko, Haluk Tekbaş

İstanbul : Devrim Efe, Devrim Kantar, Cevat Erdoğan, Bülent Öntaş, Hasan Yılmaz Özger, Cem Aslan

Denizli : Cem Tozlu, Aydın Yelkovan

Trabzon : Bora Değerli

Eskişehir : Erhan İnan, M. Levent Güler

İzmir : Halim Akışın, Kenan Karataş

Bursa : Aydın Rodoplu, Murat Karakaş, C. Serdar Sönmez

Ankara : Mesut Atıcı, Cemal Gedikoğlu, Barış Biçer

D. Bakır : Mehmet Tarhan, Ramazan Çelik,

Adana : Özgür Çelebi, Ataol Torun Öztorun

Zonguldak : Gökser Acun

Kocaeli : Remzi Men, Tülin Tosunoğlu, Ahmet Bora Seydişehirli

Kayseri : Ali Albayrak

Konya : Sedat Göncü, M. Levent Şam, Mehmet Akcan

Samsun : Kadir Serkan Atılgan