TÜRKÜLERİMİZİ HEP BİRLİKTE SÖYLEDİK...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Sevinç Eratalay yönetimindeki Odamız Ankara Şubesi Türk Halk Müziği Korosu 23 Ocak Cuma günü İMO Teoman Öztürk Salonunda Yeni Yıl Konseri verdi. Konserin açılış konuşmasını Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptı.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz‘ın açış konuşması: 

Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Dostlar hepinizi sevgi ve dostlukla selamlıyorum.
Değerli sanatçı Sevinç ERATALAY ile birlikte yeniden yapılandırılan Ankara Şubemizin Türk Halk Müziği korosunun ilk konseriyle birlikteyiz.

Koromuz bizleri bir kez daha halkımızın gönül sesiyle,  yüreklerimizin ve özlemlerimizin diliyle buluşturacak.
Özgürlüğe, barışa, sevgiye adadığımız türkülerimizi hep beraber söylemek, güzel vakit geçirmek için bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz.

Odamız mesleki ve toplumsal çalışmalarının yanı sıra, bu tür kültürel ve sanatsal etkinlikleri de oda-üye ilişkilerinin geliştirilmesinin, dostlarımız ve halkımızla kaynaşmanın önemli araçlarından biri olarak görmektedir. 
Bu düzlemde yürütülen çabalar kapsamında koromuzun yeni dönem çalışmalarına emek harcayan ve bu akşam güzel bir etkinliğin yapılmasını sağlayan başta koro şefimiz sayın Sevinç ERATALAY olmak üzere bütün sanatçı arkadaşlarımız ve Ankara Şube Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.

Sevgili Arkadaşlarım,
Hepimizin bildiği gibi küresel ve ülkesel ölçeklerde tarihin zor dönemlerinden birinden geçiyoruz.  Özgürlük yerine baskı, sömürü ve eşitsizliğin, barışın yerine savaş ve işgallerin, sevginin yerine şiddet ve linç kültürünün egemen kılındığı bir coğrafyada yaşıyoruz.
Hemen yanı başımızda Filistin'de yaşanan vahşeti devletlerin seyirci halinde izlemesini ibretle gördük. Filistin halkının haklı özgürlük taleplerine gözünü kapatan, İsrail ve ABD ile doğrudan ya da dolaylı işbirliği içerisinde olan bu kirli politika dünyasına öfkemizi haykırıyoruz.
Diğer yandan meslek alanlarımızın hemen hepsine yayılan sanayi sektörlerini doğrudan etkileyen küresel kriz, uluslar üstü emperyalist sermayeyle işbirliği içerisinde olan bütün ülkeleri etkisi altına almıştır. Dünyanın farklı coğrafyalarından her gün ardı arkası kesilmeyen yeni işsizlik haberleri yayılmaktadır. Ülkemize yansımaları da ağır bir şekilde hissedilen bu krizin, önümüzdeki dönemde daha yakıcı olacağı bir sürece giriyoruz.

Hepimizin yaşam koşullarını geriletecek bu durumdan çıkışın tek yolunun; IMF gibi kurumlarla yapılan anlaşmaların bir an önce iptal edilmesi ve sosyal adaletin kurumsallaşmasına dönük politikaların benimsenmesiyle mümkün olabileceğini defalarca söyledik.
AKP'nin bu sürecin faturasını halka ödeteceği açıktır. Bu süreçte neo liberal politikaların uygulayıcısı olan iktidarın daha faşizan bir çizgiye çekilmesi, etnik-mezhepsel çatışmaların kışkırtılması, pahalılık, çok yaygın bir işsizlik, iflas-icra davaları gibi toplumu alt üst edecek sonuçlar da yaşanacaktır.
Odamız bütün bu olgu ve süreçlere karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek, meslektaş, ülke, kamu ve halk yararı bütünlüğü temelinde demokrat, yurtsever, toplumcu çizgisiyle kişilikli bir şekilde karşı durmasını bilecektir.

Değerli Dostlar,
Bu gece, tüm bu karamsar tablodan biraz olsun uzaklaşmak, kendi sesimizi dinlemek, türkülerimizi hep bir ağızdan söylemek için güzel bir fırsat oldu.
Ben gecede emeği geçen bütün arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, hepinizi Oda Yönetim Kurulumuz adına en içten duygularımla selamlıyor ve iyi dinletiler, iyi eğlenceler diliyorum.