VE PERDE AÇILDI... ANKARA ŞUBE TİYATRO TOPLULUĞUNDAN "EŞEĞİN GÖLGESİ" OYUNU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamıza bağlı Ankara Şubemiz bünyesinde; üye ve çalışanlarımızdan oluşan Tiyatro Topluluğunun 2009 yılından beri sürdürdüğü çalışmalar, bu sezon ikinci oyunla 25 Mayıs 2010 tarihinde izleyicilerin karşısına çıktı.

Çalışmalarını sosyal kültürel etkinliklerimiz kapsamında yürüten Tiyatro Topluluğu, Haldun Taner‘in "Eşeğin Gölgesi" adlı oyununu sahneledi.

Açılış konuşması MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar tarafından yapılan "Eşeğin Gölgesi" adlı oyun; Oda ve Şube yöneticileri, üye, çalışan ve ailelerinden oluşan 270 sanat dostu tarafından büyük beğeniyle izlendi. 

Oyun öncesinde MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar‘ın yaptığı konuşma aşağıdadır. 

"Değerli Konuklar, 

Ankara Şubemiz Tiyatro Topluluğunun sahneleyeceği "Eşeğin Gölgesi" adlı tiyatro oyununa hoş geldiniz. Hepinizi Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına sevgi ve dostlukla selamlıyorum. 

15 Mayıs‘ta TMMOB‘ye bağlı diğer meslek gruplarıyla birlikte haklarımız, halkımız, geleceğimiz ve ülkemiz için binlerce üyemizle Sıhhiye Meydanındaydık. Taleplerimizi ve sorunlarımızı hep birlikte dile getirdik. 

Bugün ise sanatsal bir etkinlikte bir aradayız. 

Makina mühendisliği deyince insanların aklına soğuk makinalar, pistonlar, çarklar, türbinler ve benzeri mekanik aksamlar gelmekte, tiyatro gibi bir sanat dalıyla ilgili Odamızda çalışma grupları kurulması garipsenebilmektedir. 

Biz mühendisler, bilimsel bilgiyi günlük yaşamda kullandığımız ürünlere çevirerek insan yaşamını kolaylaştırıyoruz. Bir anlamda toplumsal yaşamı dönüştürüyoruz. Tasarım yapan bizlerin esin kaynağı, içinde yaşadığımız toplum ve dünya, dolayısıyla bizzat yaşamın kendisidir. 

En güzel ve anlamlı sanat dallarından biri olan tiyatro da aslında aynı amaca hizmet etmektedir. Tiyatro, insanı insana insanca anlatan ve insanın oyun güdü ve yetisini harekete geçiren bir sanat dalıdır. Yaşadıklarımızın insan yetisiyle sahneye aktarılmasıdır. 

Bugün Ankara Şube Tiyatro Topluluğumuz bize sanatsal bir biçim ve içerikle yaşamın içinden bir kesit sunacaklar. 

Kendilerini Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. 

Başta Yönetmenimiz Serdar Öztürk olmak üzere tüm oyunculara, sahne düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. 

Keyifli bir gece geçirmeniz dileğiyle herkese saygılarımı sunuyor, barış ve güzellikler dolu bir dünya diliyorum." 

Oyun sonunda, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Müfit Gülgeç, Yönetmen Serdar Öztürk‘e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.