MMO Bursa Şubesi'nden Bursa Valisi Küçük’e Ziyaret

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Mayıs 2018

MMO Bursa Şubesi’nden Bursa Valisine “Akademik Kurul” Önerisi

“Sağlıklı ve Güvenli Bir Bursa İçin, Bizimde Meslek Alanlarımıza Giren Konularda Çalışmalarının Yapılmasını ve Valilik Makamınca Koordine Edilmesini Önermekteyiz”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret etti.

Ziyarete, MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, MMO Bursa Şube Sekreteri Ferudun Tetik, MMO Bursa Şube Saymanı Ahmet İhsan Taşkınsel, MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Filiz Engin Tambova, Alparslan Gürbüzer ve MMO Bursa Şube Müdürü C. Serdar Sönmez katıldı.

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Düşünceli, Vali Küçük’e Makina Mühendisleri Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. MMO Bursa Şubesi’nin, 8300’ü aşan üye sayısı ile Bursa’da bulunan 28 Akademik Meslek Odasından en çok üye ye sahip olan Akademik Meslek Odası olduğunu belirten Düşünceli, sadece Bursa da değil aynı zamanda Güney Marmara (Balıkesir, Çanakkale, Yalova) bölgesinde de hizmet verdiklerini ifade etti.

Düşünceli tarafından Vali Küçük’e sunulan beklenti ve öneriler şöyle:

“Hemen her kentte olduğu gibi Bursa’mızda da, gerek merkezi iktidar ve gerekse yerel yönetimler tarafından yapılan projelerde, meslek odaları ile idare karşı karşıya geldiği durumlar olmaktadır. Kimi projeler bazen de yargıya taşınmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinde biri kurumlar arası iletişimin zayıf olması, yapılacak olan projelerde çeşitli toplum kesimleri ile birlikte meslek odalarının da dâhil edilmemesidir” ifadelerini kullanan Düşünceli, Meslek odalarının kendi uzmanlık alanları ile ilgili yaşadığı kente ve ülkesine hizmet sunma arzusunda ve çabasında olduklarını, istenmeyen bir takım durumların oluşmaması, kaynakların iyi değerlendirilmesi, kent ve kent insanı açısında daha fazla yarar sağlaması açısından Meslek Odalarının daha işin başlangıcında konuya dâhil edilmesinin büyük fayda arz etiğini söyledi.

Düşünceli, Bursa Valiliğinin koordinasyonunda, kentte yapılacak önemli projelerin tartışılacağı, içerisinde Akademik Odaların, Üniversitelerin ve yerel yönetimlerin olacağı “Akademik Kurullar”ın oluşturulmasının Bursa içim önemli olduğunu söyledi.

Güvensiz otobüs durakları, standartlara uygun olmayan karayolları, hatalı ve uygun olmayan trafik işaretleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri, hava kirliliği, doğalgaz patlama ve yangınları, hastane, okul, konut ve iş yerlerindeki yangınlar, ev kazaları, iş kazaları, asansör kazaları, pazar alanlarındaki çatı çökmeleri, vinç kazaları, LPG'li araçlar, teleferik ve lunapark kazaları, engelli vatandaşlarımızın kentte erişilebilirlik standartlarının yerine getirilmemesinin, ülkemizde ve Bursa’da Güvenli Kent, Güvenli Yaşamı ortadan kaldıran kazalar ve uygunsuzluklar olduğunu ifade eden Düşünceli, tüm bu olumsuzlukların giderilmesinin, kurumsal işbirliliği ile yapılacak çalışmalarla önlenebileceğini, bu işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirtti.

“Belki de ülkemizde “ilk” olacak bir uygulamanın bu dönemde hayata geçirilmesini öneriyoruz” diyen Düşünceli,  bu konudaki önerilerini söyle sıraladı:

Sağlıklı ve Güvenli bir Bursa için, Bizimde meslek alanlarımıza giren aşağıdaki konularda çalışmalarının yapılmasını ve Valilik makamınca koordine edilmesini önermekteyiz.

1- Yangın Denetim Birimi;

Bursa hastane yangınları ile zaman zaman ulusal gündeme de konu olan bir kenttir.Bursa’da başta kamu binaları olmak üzere okullar, hastaneler, öğrenci yurtları vb. Kamu tarafından yoğun olarak kullanılan binaların düzenli olarak yangın denetimlerinin yapılması, denetim sonucunda çıkan eksiklerin yerine getirilmesi ile yangın riskini ortadan kaldırarak binaların güvenli olmasını sağlamak üzere; ilgili kurum/kuruluşlar ile ilgili meslek odaları birlikte gerekli düzenlemenin yapılması ve Yangın Denetim Biriminin kurulması, daha önce ağır aksak yapılan bu işin düzenli ve bir plana bağlı olarak yapılmasının sağlanması

2- Hava Kirliliği ile Mücadele Birimi:

Bursa hava kirliliği alarm vermektedir. Araç egzozları, kışın kalitesiz kömür kullanımı, sanayi bölgelerinin kent merkezine yakın olması vb. Nedenlerle Bursa da hava kalitesinin denetlenmesi büyük önem taşımaktadır. Yine geçmişte zaman zaman yapılan bu çalışmanın geliştirilerek ve düzenli bir şekilde yapılmasının sağlanması, Kirlilik ölçüm istasyonlarının sayısının ve yerlerinin gözden geçirilmesi, yeter sayıda ölçüm istasyonun sağlanması, özellikle özel halk otobüslerinde 10 numara yağın yakıt olarak kullanılmasının denetlenmesi, vb denetimlerin ilgili kurum/kuruluş ve meslek odaları ile birlikte gerekli düzenlenmenin yapılması ve Hava Kirliliği ile Mücadele Biriminin Kurulması

3- Karbonmonoksit Zehirlenmesi ile Mücadele

Bursa özellikle kış aylarında yoğun Lodos alan bir kenttir ve Karbonmonoksit zehirlenmesinden ölen insan sayısı en çok olan illerimizden biridir. İlgili kurum/kuruluşlar ve ilgili meslek odaları ile birlikte yürütülen çalışmalar geliştirilerek ve düzenli olarak sürdürülmelidir.”

Karşılıklı niyetlerin dile getirildiği ziyarette Vali Küçük, MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.