TMMOB 3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ DAYANIŞMA ÇAĞRISINA DESTEK VERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve İYİ-SEN 28 Eylül 2018 tarihinde DİSK’te bir basın toplantısı düzenleyerek işçi sınıfı mücadelesinden yana olan aydınları, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partileri 3. Havalimanı işçileri ile dayanışmaya çağırdı. TMMOB destekçiler arasında yerini aldı.

Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve İYİ-SEN, kötü çalışma koşulları ve artan iş cinayetlerine karşı 14 Eylül’de iş bırakan ve daha sonra yüzlercesi gözaltına alınan, onlarcası tutuklanan işçiler için açıklama yaptı. İstanbul Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’ndeki yapılan toplantıda basın açıklamasını Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir okudu.

Dayanışma çağrısı

Demir açıklamada, tutuklanan 3 Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması ve işçilerin tüm taleplerinin kabul edilmesi için işçi sınıfı mücadelesinden yana olan aydınlar, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partileri 3. Havalimanı işçileri ile dayanışmaya çağırdı.

İşçilerin tutuklanmasını, işçilerin haklı taleplerine ve örgütlenme hakkına yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyleyen Demir tutuklanan işçilerin derhal serbest bırakılmasını isteyerek şöyle devam etti:

3. Havalimanı’nda inşaat işçilerine dayatılan kölelik şartlarını reddediyor, barınma, ulaşım, güvenli ve güvenceli çalışma taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini bir kez daha talep ediyoruz. Bu taleplerin ayrıca bir suç duyurusu olduğunu, 3. Havalimanında asıl patronların yargılanması gerektiğini belirtiyoruz.

Başta sendikalar olmak üzere emekten ve işçi sınıfı mücadelesinden yana olan aydınları, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partileri, havalimanı işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz.