Şubemiz Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanlarından Sevgili Fikri DÜŞÜNCELİ'yi Kaybettik.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Şubat 2024

Şubemiz Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üç dönem TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekterliği görevlerinde bulunmuş Sevgili Fikri DÜŞÜNCELİ'yi tedavi gördüğü hastanede yitirdik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

DÜŞÜNCELİ, BAOB önünde; Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Kayıhan Pala, Selçuk Türkoğlu ile TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus YENER, Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri, TMMOB Yönetim Kurulu Geçmiş Dönem Başkanı Mehmet SOĞANCI ve sevenlerinin katılımı ile 27 Şubat 2024 günü gerçekleştirilen törende anıldı. 

Törende konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, "Fikri'yi özlemle anıyorum. Baş sağlığı diliyorum. Dostumuzdu, arkadaşımızdı. Mütevazi ve alçak gönüllüydü. Her şeyden önce toplumcuydu. Bilimin ve aklın önderliğine inanırdı. TMMOB'un öncü isimlerinden biriydi. Hepiniz tanırsınız. Bu ülkenin kalkınması ve refah içerisinde yaşaması için verdiğimiz mücadelenin ön safındaydı. Emekten, kalkınmadan, üretimden, laik ve demokratik ülkeden yanaydı. Yaşanabilir Bursa istiyordu. Sadece kendisi için değil herkes için istiyordu. Ben Fikri'nin şahsında bilimin ve tekniğin önemini bilen ve bu uğurda mücadele eden, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anıyorum. Onlara olan borcumuzu ödemenin tek yanı, onların özlem duyduğu bir Türkiye için verdikleri mücadeleye onların bıraktığı yerden devam etmektir" dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası  Başkanı Yunus Yener ise , "O bir Oda gönüllüsü ve emekçisiydi. Bursa'ya ve Odaya kalıcı eserler bırakılmasını sağladı. Güzel örneklerin öncüsü oldu. Onu güzel şeylerle anacağız. Hepimizin başı sağ olsun, ışıklar içinde uyusun" ifadelerini kullandı.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel, ise konuşma hazırladığını ancak bu konuşmayı yapamayacağını ifade etti. "O benim Fikri ağabeyimdi" diyen Taşkınsel, "Artık hepimiz bir eksiğiz" diye konuştu.

Düşünceli'nin cenazesi, törenden sonra Ataevler Şeyh Edebali Cami'nden Hamitler Mezarlığına kaldırıldı.