ADAYLARA ÇAĞRI;LÜTFEN SAĞ DUYULU OLALIM !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mart 2009

SEÇMEN ANLAMSIZ TARTIŞMA ve GERGİNLİK İSTEMİYOR, PROJE ve PROGRAM İSTİYOR.

Yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Tüm adaylar ve partiler seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyorlar.

Ancak, her seçim öncesinde adaylardan beklediğimiz beş yıllık projeler, hizmet programı, çalışma ilkeleri, çalışma paketi ne yazık ki bu seçimde de yerini anlamsız ve gereksiz tartışmalara bırakmıştır. Adaylar programlarını açıklamak yerine birbirlerini suçlama ve karalama yöntemini daha doğru bulmuşlardır. Yani propagandalarını şahıslar ve şahısların kimliği üzerinden yapma eğilimine yönelmişlerdir.

Renkli, boyalı posterlerle hazırlanan ve 2 - 3 sayfalık broşürlerle vatandaşlara program diye dağıtılan kitapçıklar ne yazık ki basit birer reklam aracı olmanın ötesine gidememektedir. Hal böyle olunca da seçmene, yeni bir belediyecilik ve yeni bir hizmet anlayışı sunulamamakta ve farkındalık yaratılamamaktadır.

Düşünün ki bir kenti beş yıl yönetme işine talip oluyorsunuz ve 2 - 3 sayfalık bir programla. Bu bilime aykırı bir durumdur. Ama ne yazık ki seçimlerde ve seçim öncesi çalışmalarda geldiğimiz durum bu.  

Diğer bir husus ise;

Her yerel seçim öncesinde ilk akla gelen ve tartışılan bir konu vardır. Aday mı önemlidir, parti mi?

Yerel seçimlerde, seçmen tercihini yerel düzeyde aday üzerinden yapacaktır. Bu seçimi kazanmak isteyen parti ve adaylar, yerel sorunları ve çözüm önerilerini yine yerel iletişim kaynaklarını kullanarak kimseye çamur atmadan, ilkeli, dürüst ve samimi bir biçimde seçmene anlatılmalıdır. Çünkü seçmen mahalli seçimde adaya ve vereceği hizmete bakıyor, ayrıca kavga ve kabalık da görmek istemiyor. Özellikle her seçim öncesinde yapılan anket sonuçlarına göre en az % 20'ler mertebesinde kararsızlar olduğu düşünüldüğünde, bu kararsızlara kendini ve yapacağı hizmetleri iyi anlatabilen adayın şansı oldukça artmaktadır. Bu nedenle yerel seçimlerde, aday mı, parti mi sorusunun doğru cevabı; ne aday ne de partidir. Seçmen ikisini de ayrı ayrı dikkate almıyor. Seçmenin asıl dikkate aldığı konu aday ve adayın projelerdir.

Bu nedenle tüm adayların kimseyi karalamadan ve suçlamadan projeleri ile programları ile kendilerini ifade etmeleri ve seçmenler arasında gerginlik yaratmamaları gerekmektedir. 

Gaziantep'imizin sorunları olarak, kentin görüntü kirliliğini, gürültü kirliliğini, yeşil alan, park ve bahçelerin yetersizliğini, katı atık kirliliğini, hava kirliliğini, alt yapı yetersizliğini, trafik sorununu ve daha sayabileceğimiz birçok sorununu sayabiliriz. Bunun yanında, Gaziantep sanayisi birçok eksikliğine rağmen, birkaç aydır yaşadığımız krizde ayakta durma mücadelesi ile kapasitesi, üretim teknolojileri, iş gücü vb. birçok özelliği ile Ülkemizde marka sanayi olma özelliğini kazanmıştır. Gaziantep'imizin, her yönü ile Marka Şehir olabilmesi için tüm alanlarda; sağlık, eğitim, spor, kentleşme, kültür vb. konularda da gerekli duyarlılık ve çaba gösterilmesi, bu konularda da ciddi atılım ve projeler üretilmesi gereklidir.

Bu da adayların önlerinde bir görev ve ödev olarak beklemektedir.

Saygılarımla

Ali PERİ

Başkan