ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI VE KAN BAĞIŞI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Kasım 2008

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği Genel Üye Toplantısını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 70. Yıl dönüm gününe denk getirerek, Atatürk'ü anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için, 10 Kasım 2008 Pazartesi saat 19.00'da Şube Toplantı Salonunda toplandı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği Genel Üye Toplantısını, Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün aramızdan ayrılışının 70. Yıl dönüm gününe denk getirerek, Atatürk‘ü anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için, 10 Kasım 2008 Pazartesi saat 19.00‘da Şube Toplantı Salonunda toplandı.

Bu günün önemini, daha da anlamlı kılmak için, geleceğimizin aydınlık yüzü olan öğrenci üyelerimizin de katıldığı toplantı sırasında, kan bağışında bulunmak isteyen üyelerimiz ve öğrenci üyelerimiz Kızılay aracılığı ile ihtiyacı olanlara yardımda bulunmak onuruna ulaştı.

 

Kan bağışının yoğun bir şekilde yapıldığı toplantının açılışında Şube Başkanı Ali PERİ tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şu sözlerle anıldı.

Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dâhi olan Atatürk bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür.     

Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür.  

Bugün, Büyük Atatürk‘ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır.  

Bunun için, 10 Kasım‘ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk‘e saygının gereğinin bu olduğuna, O‘nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız.  

Atatürk‘ün en büyük emaneti olan Bağımsız, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti‘ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.  

Atatürk‘ün şu sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.  

İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal.  

İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur.

                                                                                        Ali PERİ