BİNALARDA ISI YALITIM KURALLARI VE UYGULAMALARI SEMİNERİ VERİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Ekim 2010

Kahramanmaraş İl Temsilciliğimizde Yrd.Doç.Dr .Ömer PAYDAK tarafından ,Binalarda Isı Yalıtım Kuralları ve Uygulamaları Semineri verildi.

BİNALARDA ISI YALITIM KURALLARI ve UYGULAMALARI SEMİNERİ

MMO GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANI ALİ PERİ'NİN AÇILIŞ KONUŞMASI

  

Değerli konuklar,

Değerli meslektaşlarım,

  

Binalarda Isı Yalıtım Kuralları ve Uygulamaları konulu seminerimize hoş geldiniz.

Odamız ve YTONG firması birlikteliğinde düzenlediğimiz bu seminerde Gaziantep Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Sayın Ömer PAYDAK sizlerle Isı Yalıtımı ile ilgili değerli görüş ve önerilerini sizlerle paylaşacaklardır.

  

Değerli konuklar,

Enerji, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır.

Dünyada kullanılan enerji kaynakları içerisindeki en büyük pay % 85-90 oranında fosil yakıtlara (kömür, petrol, doğal gaz) aittir. Ancak söz konusu yakıtların rezervleri sınırlı ve tükenmektedir.  Aynı hızla tüketilmeye devam edildiği takdirde, önümüzdeki yakın süreçte enerji krizlerinin yaşanılacağı aşikardır.

Giderek büyüyen ekonomisi ve gelişen sanayisi ile Ülkemizin, çok kısa bir süre sonra, şayet mevcut kaynakları, alternatif enerji kaynaklarıyla desteklemezse bir enerji krizi içine girmesi kaçınılmaz görülmektedir.

Bu durumda, kendi öz kaynaklarımızdan daha etkin biçimde yararlanmak giderek artan bir önem kazanmaktadır. Daha da önemlisi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye girmesinin kaçınılmaz olduğu oldukça açıktır. Bilindiği gibi bu enerji türlerinin başında güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji, hidroelektrik enerji, bio-enerji, hidrojen enerjisi, dalga veya okyanus enerjisi gelmektedir. Bu enerji kaynakları diğer enerji elde ediş yollarından hem ekonomik olması, hem de üretim ve kullanım sürecinde doğayı hemen hemen hiç kirletmiyor oluşu bu enerji türlerini oldukça cazip kılmaktadır.

  

Sonuç olarak,

Enerjinin üretiminden tüketimine, yaşamın her alanında verimli, akılcı ve etkin kullanımı büyük önem taşımaktadır.

İşte burada Isı Yalıtımı konusu önemle karşımıza çıkmaktadır. Artık yıllardır hoyratça kullandığımız enerji savurganlığına son verme zamanıdır. Yalıtımlı olarak yapılan bir binadaki ilk yatırım çok kısa sürede kendini amorti ederek, uzun vadede çok ciddi avantajlar sağladığı bilinmektedir. Uygun yapılan bir yalıtımın, hem vatandaşlarımızın bütçesine, hem de Ülkemizin ekonomisine olan katkısı tartışılmayacak kadar büyüktür.

Değerli meslektaşlarım,

Yeni hizmet büromuzda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin artarak devam etmesini planlıyoruz.

Bu çerçevede

•·        25 Ekim 2010 tarihinde        ;                      Enerji Kimlik Belgesi Bilgilendirme Seminerini   

( M. Hilmi ÖZTEMİR )

•·        02 - 03 Kasım 2010 tarihlerinde ;                Ekonomik Bina Kabuğu Tasarımı ve Yalıtım Eğitimini

( Serhat SERKAN, İzocam )

•·        10 Kasım 2010 tarihinde      ;                      Isı Yalıtım Malzemeleri ve Uygulamaları Seminerini                                                                               ( M. Hilmi ÖZTEMİR )

•·        Kasım 2010                            :                      İnşaat Sektöründe İş Güvenliği Seminerini,

                                                                                  ( Ökkeş KARADAĞ )

            yine bu salonda gerçekleştireceğiz.

  

Değerli meslektaşlarım,

Üyelerimizin bilgi tazelemelerine, mesleki gelişimlerine ve birikimlerine destek olunması amacı ile düzenlediğimiz bu eğitim ve seminerler yılın son günlerine kadar devam edecektir. Araç, enerji, mekanik tesisat, LPG, Doğalgaz, Asansör ve sizlerin talebi doğrultusunda eğitim ve seminer hazırlıklarımız devam etmektedir.

  

Değerli meslektaşlarım,

Ytong Firması yetkililerine, semineri sunacak olan Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Sayın Ömer PAYDAK'a, seminere katılan tüm meslektaş ve misafirlerimize teşekkür ediyor, seminerimizin başarılı geçmesini diliyorum.

  

21 Ekim 2010

Ali PERİ

Başkan