ÇAĞIMIZIN VEBASI, BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞINA DİKKAT !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Temmuz 2010

Teknoloji gelişmekte ve dünyamız değişmektedir. Buna paralel olarak insanlığın alışkanlıkları ve zevkleri de değişmektedir.Teknolojinin en önemli nimetlerinden biri olan bilgisayarlar, insanların hayatına daha çocukluk çağında girmeye başlamıştır. Her gün artan fonksiyonları sayesinde, modern yaşamın ve eğitimin vazgeçilemez bir parçası haline gelen bilgisayarlar, yanlış kullanım neticesinde fayda yerine, topluma ve özellikle çocuklarımıza zarar vermeye başlamıştır.

Her geçen gün sayıları artan internet kafeler ve evlerdeki yerini televizyon gibi büyük bir hızla alan internet erişimli bilgisayarlar, çocuklarımızın hayatında olumsuz etkiler bırakmaya başlamıştır.

Günümüzde, anne ve babalar, sokağa çıkmasını istemedikleri çocuklarını sosyal ilişkiden mahrum bırakarak bilgisayara ve yalnızlığa itmektedir. Çocuklar da bilgisayar ve sanal oyunlara bağımlılık derecesinde bağlanarak, uygun olmayan ve şiddet içerikli sitelerde dolaşabiliyorlar. Saatlerce bilgisayar başında hareketsiz bir şekilde duran çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerinde sorunlar yaşanmaktadır. 

Oysa çocuk iyi ve kötüyü tanımalı, kavga etmeli, küsmeli sonra barışmalı ve hayatta kendini bekleyen sorunlara karşı provasını yapmalıdır. Bizler sokakta çelik çomak, yakan top, taştan kaleler ile top oynayarak büyüdük ve çocukluğumuzu yaşadık. Şimdi ise kötü söz öğrenmesin, üşümesin, hastalanmasın diye çocuklarımızı dört duvar içine hapsedip, yalnızlığa mahkûm ediyoruz. Çocuklarımızda yalnızlık içerisinde çareyi bilgisayar ve sanal âlemde buluyor. Şimdiki çocuklarımız çelik çomak, yakan top, nedir bilmiyor bile. Ama bunların yanında, bizlerin bilmediği birçok sanal oyunları biliyor.

Son yıllarda her anne ve babanın çocuklarına almak istedikleri en değerli oyuncak bilgisayar olmuştur. Tabi ki çağın gerektirdiği teknolojik aletlerden çocuklarımızı mahrum bırakmamalıyız. Ancak çocuklarımıza bu aletlerin faydalı bir şekilde kullanılmasını da öğretmeliyiz.

Burada en önemli görev anne ve babalara, bunun yanında da okullarımıza düşmektedir. Okullardaki bilgisayar kütüphanelerinin sayıları artırılmalı ve bilgisayarların faydalı bir şekilde kullanımı çocuklarımıza öğretilmeli, çocuklarımızın bu ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde karşılanmalıdır. Ders sistematiği içinde faydalı bilgisayar oyunlarına yönelen çocuklar, bu teknolojiden sağlıklı bir şekilde yararlandırılmış olacaklardır. Sağlıklı bir şekilde kullanılan bilgisayarların, çocuklarımızı zihinsel açıdan geliştirdiği, algılama ve muhakeme gücünü artırdığı da unutulmamalıdır.

Aksi takdirde gelişigüzel ve yanlış kullanılan bilgisayarlar neticesinde, kendini ifade edemeyen, toplumdan soyutlayan ve sosyalleşemeyen yeni bir nesil oluşuyor.

Saygılarımızla, 

Ali PERİ

Başkan