CV HAZIRLAMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Aralık 2010

Şubemizde öğrenci üyelere yönelik 29 Kasım 2010 tarihinde "CV Hazırlama Eğitimi" düzenlendi. Eğitim İnsan Kaynakları Uzmanı Özlem GÜLTEKİN tarafından verildi.

Öğrenci üyelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen eğitim, Şube Başkan Vekili Başar KÜÇÜKPARMAK‘ın açılış konuşması ile başladı. Başar KÜÇÜKPARMAK açılış konuşmasında öğrencilere, bu günün öğrencileri yarının mühendisleri ve meslektaşları olarak artık geniş ve köklü bir ailenin içerisine girmiş bulunduklarını ve Makine Mühendisleri Odasının birer ferdi olduklarını söyledi.

Mesleğine yabancı, mezun olduğunda ne yapacağını bilmeyen, birer mühendis olarak iş hayatına girilmemesi için, öğrencilik süresinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başar KÜÇÜKPARMAK, kendinizi iyi yetiştirmek ve meslek hayatına iyi hazırlanmak için, derslere iyi çalışmanın ve sınavlardan iyi not almanın yetmediğini ve üç önemli konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bunlardan birincisinin, okul dışındaki eğitim faaliyetlerine katılarak, okulda alınan mühendislik eğitiminin yanında kişinin kendini pratik ve sosyal olarak da geliştirmesi ve mühendislik eğitiminde pratik tamamlayıcı bir unsur olan yaz stajlarına ciddi önem gösterilmesi gerektiğini, bir diğer konunun ise standart mühendislik müfredatında bulunmayan konularda da öğrencilerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğini örneğin ikinci, üçüncü bir dil, çizim programları vb. konulara da önem verilmesi gerektiğini belirtti. Üçüncü konunun ise kişiyi sosyal olarak iş hayatına hazırlayacak olan sosyal eğitim ve etkinliklere de önem verilmesi gerektiğini örneğin teknik geziler, kurultaylar, sosyal etkinliklere katılarak kendinizi geliştirmeniz gerektiğini söyledi. Bu ve benzeri çalışmalarda Oda ve Şube olarak her zaman öğrencilerimizin yanında ve destek olduğumuzu belirterek konuşmasını sonuçlandırdı.

Eğitim de ise İnsan Kaynakları Uzmanı Özlem GÜLTEKİN, CV nedir, CV‘nin ilk görüşmedeki önemi, CV‘nin içeriği nasıl olmalıdır vb. bilgiler sunuldu.

Eğitim sonrası Şube Sekreteri Orhan Tevfik OKUDUCU tarafından Özlem GÜLTEKİN‘e plaket verildi.