ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI PANELİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Aralık 2008

22 Aralık 2008 Pazartesi günü MMO Gaziantep Şubesi Toplantı Salonunda "Enerji Verimliliği ve Alternatif Enerji Kaynakları Paneli" düzenlendi.

22 Aralık 2008 Pazartesi günü MMO Gaziantep Şubesi Toplantı Salonunda "Enerji Verimliliği ve Alternatif Enerji Kaynakları Paneli" düzenlendi.

    Panelin açılış konuşması Şube Başkanı ALİ PERİ ve Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ tarafından yapıldı.

 

   Şube Saymanı Gürcan ÜLGEY tarafından yönetilen panele, Üyemiz ve Şube Enerji Komisyonu Başkanı M.Hilmi ÖZTEMİR ile Üyemiz ve Gaziantep Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sait SÖYLEMEZ panelist olarak katıldılar.

 

 

    Şube Başkanı Ali PERİ tarafından yapılan panel açılış konuşmasında;

   Günümüzün ve geleceğimizin tartışmasız en önemli ihtiyacının; ENERJİ olduğunu ve artan dünya nüfusu, modern hayatın getirdiği yenilikler, teknolojinin gelişimi ile birlikte, enerjinin kullanılacağı yeni alanların ortaya çıkması, enerjiye olan bağımlılığımızı ve ihtiyacımızı arttırırken, bizleri yeni ve temiz enerji kaynakları bulmaya ittiğini belirtti.

   Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için, enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmemiz ve özellikle geleceğimiz için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerektiğini, bunun yanında dünyanın enerji ihtiyacındaki artışı sınırlandırmak için, enerjiyi tasarruflu kullanmalı, iyi yönetmeli ve enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirilmeli ve kullanılmalı şeklinde görüşlerini dile getirdi.

    Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ tarafından ise enerji ihtiyacımızın gün geçtikçe artığını ve yakın gelecekte mevcut enerji kaynakları ile ihtiyacın karşılanmasının mümkün olamayacağını ve mutlaka alternatif enerji kaynaklarına yönelinmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizin alternatif enerji kaynakları yönünden oldukça zengin bir konuma sahip olduğunu ve özellikle güneş enerjisinden etkin bir şekilde yararlanılması gerektiğini vurguladı.

   Panelistlerden, Hilmi ÖZTEMİR tarafından "Konutlarda ve Sanayide Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği", Prof. Dr. Sait SÖYLEMEZ tarafından ise, "Kömürden Sıvı Yakıt Üretme Teknolojileri" konularında teknik bilgiler sunularak panel sonuçlandırıldı.

 

 

Duyuru( Kamulaştırma Davaları Bilirkişi Eğitimi )

 

KAMULAŞTIRMA   DAVALARI  BİLİRKİŞİ   EĞİTİMİ

Eğitim Tarihi                   : 21 - 24 Aralık 2008

Yer                                    : MMO ADANA ŞUBE

Saat                                  : 13.00- 18.00

detaylı bilgi için tıklayınız.