Gaziantep'imize güçlü ve yeni bir Makine İmalat Sektörü kazandıran Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir KONUKOĞLU'na Şube Başkanı Ali PERİ tarafından şükran plaketi takdim edildi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Nisan 2010

27 Nisan 2010 tarihinde Sanko Makina'nın Gaziantep Fabrikası'nda ürettiği " SNK Beko Loder Tanıtım ve Birinci Makina Teslim Töreni" 'ne katılan Şube Başkanı Ali Peri , törende aşağıdaki konuşmayı yaptı.

    

Günümüzde gelişmiş bir ülke olabilmenin en önemli yolu, küresel olarak rekabet edebilir bir makine imalat sanayine sahip olmaktır.

Makine imalat sanayi, tüm gelişmiş ülkelerde büyük önem verilen, öncelikli sektör olarak tanımlanan ve özel önem taşıyan bir sanayi dalıdır. Ayrıca ekonominin başlıca dayanağı ve en önemli temel direğidir.

Dünyada makine imalat sanayi Japonya, Almanya, Amerika, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerde yoğunlaşmış bulunmaktadır. İsveç, Fransa, Belçika ve İngiltere de bu konuda önemli imalatçı ülkeler arasındadır.

Gelişmekte olan ülkeler, eğer dışa bağımlılıklarını azaltmak istiyorlarsa, bu sektörün gelişimine önem vermelidirler. Ülkemizde sanayi üretiminin yıldan yıla artması, sanayimizin gelişmesi, yeni ürün ve teknolojilerin ülkemizde kullanılması ve bunlara benzer sayılabilecek birçok gelişme Ülkemiz ekonomisi açısından olumlu, fakat yeterli değildir.

Gaziantep Sanayisinin ( özellikle tekstil, gıda vb.) üretim kapasitesi ve teknolojileri olarak Ülkemizde ki ve hatta dünyada ki yerinin çok çok iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu ürünleri üreten makinelerin büyük bir kısmının ithal edildiği düşünüldüğünde, Ülkemizin enerjide olduğu gibi makine imalatında da dışa bağımlı olduğunu görebiliyoruz. Bu konuda doğru politikalar izlenmeli, makine imalat sektörü desteklenmelidir.

Maalesef Türkiye‘de ve Gaziantep‘te makine imalat sanayi kararlı bir gelişme çizgisi göstermemiştir. Ancak Sanko Holding‘in girişimleri ile Gaziantep‘imize güçlü ve yeni bir Makine İmalat Sektörü kazandırılmıştır. Bu ve benzer fabrikaların Gaziantep‘imize kazandırılmasını, tüm sanayicilerimizin bir an önce bu sektöre yönelmelerini ve bu sektörün desteklenmesini bekliyoruz.

Çünkü gelişmiş bir makine imalat sanayi, daha az dışa bağımlılık, daha az döviz harcaması ve daha az açık veren bir dış ticaret dengesi demektir. Çok geç kalınmadan, bizim gibi gelişmekte olan bir Ülkenin artık atması gereken en önemli sanayi adımı Makine İmalat Sanayisi olmalıdır.

Gaziantep‘imize güçlü ve yeni bir Makine İmalat Sektörü kazandıran Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir KONUKOĞLU‘nu kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve bu plaketi huzurlarınızda Makine Mühendisleri Odası olarak kendilerine takdim ediyorum.