ISI YALITIMI ve ISI YALITIM MALZEMELERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ. En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Enerjidir !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Şubat 2010

12 Şubat 2010 Cuma günü Grand Otelde, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve İnper Perlit Firması işbirliğinde ISI YALITIMI ve ISI YALITIM MALZEMELERİ SEMİNERİ düzenlendi. Açılış konuşmalarının, MB Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gamze AŞNÜK ve MMO Gaziantep Şube Başkan Vekili Başar KÜÇÜKPARMAK tarafından yapıldığı seminerde, İnper Perlit Firması Genel Müdürü ve aynı zamanda MMO Gaziantep Şube Enerji Komisyonu Başkanı M. Hilmi ÖZTEMİR tarafından, Isı Yalıtımı ve Malzemeleri konularında teknik bilgiler sunuldu.

MMO Gaziantep Şube Başkan Vekili Başar KÜÇÜKPARMAK açılış konuşmasında, ekonomik kalkınma ve sosyal refahın, enerji tüketiminde artan bir talep yarattığını, insanların daha çok seyahat ettiğini ve daha lüks arabalar kullandığını, daha geniş ve konforlu evlerde yaşamak istediğini belirtti. Enerji tüketimini gün geçtikçe çok hızlı bir şekilde arttığını ve hem aynı refahı yaşamak, hem de enerji tüketimindeki artışları dengelemek için tek yol enerjinin verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Bu bağlamda sağlıklı ve enerjiyi etkin kullanan yapıların oluşumu ile yapı teknolojilerinde ve tesisat mühendisliği alanındaki gelişmelerin  son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ve geçmişte olduğu gibi çatısı akmayan, az çok ısınan binalar yapmanın artık yeterli olmadığını, binaların ve konutların dış görünümü, içinde veya dışında kullanılan gösterişli kaplamlar, seramikler ve lüzumsuz aydınlatmaların insanların dikkatini çok çekmediğini, artık insanlarımızın konutlarda dikkat ettiği ilk nokta binaların yalıtımlı olup olmadığını söyledi.

Enerji maliyetlerinin artışına paralel olarak günümüzde binalarda, yüksek konfor, yalıtım ve düşük enerji tüketimi, sessizlik, uzun ömür gibi beklentilerin her geçen gün artığını ve özellikle binaların ısıtılması ve soğutulmasında enerji tasarrufunun ciddi bir biçimde ön plana çıktığını belirtti.

Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye‘de bulunan 8 milyon binanın sadece % 4,4‘ünün "Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği" kapsamında olduğunu ve "Türkiye‘deki tüm yapılara standartlara uygun olarak yalıtım yapıldığı takdirde, yıllık tasarrufun  5,5 milyar doları bulacağını belirten KÜÇÜKPARMAK, ayrıca 02 Mayıs 2007 tarihinde 26510 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve MMO‘nun bu kanun ile ilgili yaptığı çalışmalara değinerek, En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Enerjidir, şeklinde düşüncelerini dile getirerek konuşmasını sonuçlandırdı.

Seminerde sunumu yapan MMO Gaziantep Şube Enerji Komisyonu Başkanı M. Hilmi ÖZTEMİR tarafından ise, Isı Yalıtımı, Malzemeleri, TSE 825, Yangın Yönetmeliği, Enerji Verimliliği Kanunu ve yalıtımda kullanılması zorunlu ve yasak olan malzemeler hakkında detaylı teknik bilgiler sunduktan sonra seminer sonuçlandırıldı.

MMO Gaziantep Şube

Basın Birimi