KLİMALARA DİKKAT !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Nisan 2010

Havaların ısınmaya başlamasıyla; Alışveriş merkezleri, Hastaneler, Oteller, Okullar, Toplu taşıma araçlarında kullanılan klima ve havalandırma sistemlerinin periyodik bakımlarının yapılması toplum sağlığı için önem teşkil etmektedir.

Klima ve Havalandırma Sistemlerinin; Alışveriş Merkezleri, hastane, okul ve otellerde 3 ayda bir, konut ve araçlarda 6 ayda bir periyodik bakımının yapılması faydalıdır. Buna ilişkin bir denetleme mekanizması maalesef bulunmamaktadır. Kullanıcı tarafından klima filtrelerinin 15 günde bir yıkanması gerekmektedir.

Hastanelerde özellikle yeni doğan bebek ünitesi ve ameliyathanelerdeki havalandırma sistemleri standartlara uygun değil ise, ortama verdiği hava mikrop saçmaktadır.

Ev, işyeri ya da otomobilde vazgeçemediğimiz klimalar, eğer bakımı yapılmazsa akciğer enfeksiyonundan zatürre ve astıma çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bakımı yapılmayan, iyi temizlenmeyen klimalar bakteri üretmektedir. Lejyoner yani sadece klimalarda bulunan bir bakterinin yol açtığı hastalık tehlikelerden sadece biri olup tedbir alınması gerekmektedir.

  

Saygılarımızla 

Ali PERİ

Başkan